Norwegian Air Shuttle steg markert på Oslo Børs, som slutt svakt opp torsdag. Telenor-aksjen sluttet også høyere.

Norwegian steg 5,2 prosent etter å ha lagt frem kvartalstall som mange analytikere mener var bedre enn ventet. I tillegg er sektoren sterk etter positivt resultatoppdateringen fra Lufthansa.

Danske Bank Markets viser til at flyselskapet legger frem sitt beste kvartal noensinne.

«Dette øker vår tro på driftsmodellen og lønnsomheten til de langsiktige ekspansjonsplanene. Samtidig kan en høy giring, fortsatt høye capex-forpliktelser og en mulig forverring av markedsforholdene motvirke dette», skriver meglerhuset.

Arctic Securities trekker frem en positiv kostnadsutvikling og skriver at håndtering-kostnader, personalkostnader og andre driftsmessige kostnader var lavere enn ventet.

Bakgrunn: Rekordresultat for Norwegian

De viser til at enhetskostnaden i konstant valuta er ned én prosent på årsbasis, mot en oppgang på tre prosent i andre kvartal i år.

«Vi ser dette som solid i lys av høye kostnader relatert til uregelmessigheter, noe som førte til at leasing- og håndteringskostnader var høye», skriver meglerhuset.

Arctic vil gjøre kun begrensede estimatendringer som følge av Norwegian-rapporten, men mener at den gode utviklingen gir støtte til estimatene inn i 2017.

«Da venter vi at bedret drift, skalaeffekter og økende bevissthet rundt merkevaren vil bidra til inntjeningsvekst», skriver meglerhuset.

Citi skriver at de underliggende resultatene var på linje med forventningene. Meglerhuset mener at Norwegian gjennomfører strategien sin bra, men er bekymret over den lavere egenkapitalraten, som er på kun 16 prosent.

DNB Markets mener også at Norwegian-resultatet var bedre enn ventet, og mener 2017-guidingen er nøytral. De venter at 2016-konsensus oppjusteres rundt 10-15 prosent, men ingen betydelig endringer i 2017-konsensus.

Norwegian sluttet opp 5,2 prosent til 300,30 kroner pr aksje, omsatt for 420 millioner kroner på Oslo Børs.

Ellers er Carnegie ute med en ny sektoroppdatering på sjømat torsdag, hvor de gjentar sitt positive syn.

«Det viktigste driveren er høyere lakseprisforventninger, basert på sterk etterspørsel og lavere enn ventet produksjonsvekst i Norge», skriver meglerhusets analytikere Lage Bøhren og Karl Øystein Øyehaug.

Analytikerne sier at det globale tilbudet av oppdrettslaks ser enda strammere ut enn tidligere estimert for én måned siden, som følge av biologiske problemer i Norge.

«Ettersom vi ikke ser noen rask løsning med de nåværende redskapene de har tilgjengelig, må vi kutte det norske tilbudsestimatet til -6 prosent for 2016, fra -4 prosent og til +2 prosent for 2017 (+4%). Total reduserer dette vår globale tilbudsestimat til -8 prosent for 2016 og +2 prosent for 2017», heter det.

Meglerhuset har løftet prisestimatet for den norske lakseprisen til 62 kroner for 2016 (60), til 63 kroner for 2017 (59) og 57 kroner for 2018 (56).

SEB har ellers oppgradert Marine Harvest til kjøp fra hold, ifølge Bloomberg News.

Marine Harvest-aksjen sluttet ned 0,4 prosent, omsatt for 350 millioner kroner på Oslo Børs. Sjømatsektoren sluttet opp 0,34 prosent.

Avance Gas la frem kvartalstall torsdag, samtidig som de kunngjorde plan om å hente inn minimum 55 millioner dollar i ny egenkapital. Dette er en del av endrede betingelser på to kredittfasiliteter på 200 og 400 millioner dollar.

Danske Bank Markets skriver at de ikke vil gjøre noen betydelige estimatendringer som følge av rapporten. Clarkson Platou Securities mener tallene var noe bedre på lavere driftskostnader. Begge meglerhusene trekker frem at Avance nå er kommet langt i å sikre «runway» til andre kvartal 2019.

Avance Gas-aksjen steg 5,9 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,03 prosent til 638,31 poeng, omsatt for 3.509 millioner kroner.

Les også: Europa og olje tynger Wall Street

Draghi snakket euroen opp - og ned

Krever kjappere brexit (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Trump: - Jeg vil holde dere på pinebenken
Trump ville ikke love å anerkjenne valgresultatet. - Det får vi se på når tiden kommer, sa Trump i den tredje og siste presidentduellen med demokratenes Hillary Clinton.
00:52
Publisert: