Telenor var blant aksjene som falt mindre enn det generelle markedet på Oslo Børs onsdag, mens børsene ellers i Europa snudde opp etter tirsdagens terroraksjoner i Brussel.

Analytiker Fredrik Thoresen mener kursoppgangen i Telenor den senere tiden først og fremst skyldes utviklingen i Thailand. Jasmine International klarte ikke å gjøre opp for seg for 900 MHz-lisensen det vant i desember. Derfor vil det bli holdt ny auksjon i juni, kunngjorde thailandske telekommyndigheter onsdag.

- I og med at thailandske DTAC utgjør omtrent 10 prosent av selskapsverdien til Telenor har dette direkte innvirkning på Telenor-kursen, sa Thoresen til TDN Finans.

DTAC, som er børsnotert i Thailand, er opp nærmere 50 prosent i lokal valuta denne måneden.

Thoresen påpeker at Jasmine sannsynligvis vil bli holdt utenfor neste auksjon.

- Det gjør at det mindre sannsynlig at man får en fjerde aktør i Thailand. Konkurransesituasjonen i Thailand er fortsatt tøff, men den ville vært tøffere med en fjerde aktør, som sannsynligvis ville brukt pris for å ta markedsandeler, sa han.

Kan bli positivt for Telenor

Telekommyndighetene har uttalt at de vil sette Jasmines bud på 75 milliarder baht som minstepris i den nye auksjonen. DTAC og konkurrenten AIS har sagt offentlig at de vurderte budet som høyt.

Thoresen tror myndighetene kan komme til å måtte revurdere minsteprisen.

- DTAC og AIS har allerede tatt konsekvensen av at de ikke fikk tilslag på 900 MHz-spektrum, og har begynt utbygging av en litt annen type radioinfrastruktur. Derfor kan de være mindre interessert i å by like mye som i desember. I og med at begge bød mindre enn 75 milliarder baht sist, kan det være at myndighetene må ta en ny runde på minsteprisen. Det vil være positivt for Telenor, sa Thoresen.

Telenor endte opp 0,3 prosent til 136,8 kroner, omsatt for 51 millioner kroner.

Olje trakk ned

Ellers trakk oljeservicesektoren og oljeselskapene ned på Oslo Børs onsdag. Statoil falt 1,2 prosent, mens seismikkselskapene Petroleum Geo-services og TGS-Nopec endte ned henholdsvis 3,1 og 5,0 prosent.

Amerikanske myndigheter hadde tirsdag kveld mottatt bud på 128 områder/blokker av tilbudte 8.349 i lisensrunden Lease Sale 241 i sentrale Mexicogulfen. Dette er laveste antall bud så langt for sentrale Mexicogulfen i inneværende femårsprogram, som gjelder for 2012-2017.

Budene i årets lisensauksjon åpnes i dag, onsdag, i New Orleans.

President Randall Luthi i The National Ocean Industries Association advarte i en melding tirsdag om at interessen kunne bli lav.

- Fortsatt lave råvarepriser, økt regulering, og administrasjonens klare mangel på støtte til innenlandsk produksjon av fossilt brensel kan resultere i ganske labert salg i morgen, noe som vil fortsette den nedadgående trenden sett de siste årene, sa han.

Luthi trekker linjene til at Obama-administrasjonen besluttet å trekke salget av arealer i atlanterhavsregionen for perioden 2017-2022.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,47 prosent til 586,23 poeng, omsatt for 1,28 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Zimbabwe avslutter avtaler med utenlandske selskaper

Teekay sier opp 28 ansatte i Trondheim

Belgia bekrefter terrormistenktes identitet

Har du fått med deg denne?

Tanken på datteren holdt ham i live
Under snømassene var det tanken på datteren som holdt Thomas T. Kleiven i live. Skredet etterlot ham i en dødsfelle.
00:55
Publisert: