Oslo Børs er i negativt terreng mandag, blant annet tynget av oljeprisen.

Telenor bidrar til å dempe fallet, og stiger markert etter nye signaler om salg av India-virksomheten.

- Presset

Telenor sies å ønske en verdsettelse på mellom 1,6 og 1,8 milliarder dollar for virksomheten, sier to ikke-navngitte kilder med kjennskap til saken, ifølge Economic Times of India mandag.

Eksperter sier imidlertid at det beste selskapet kan håpe på er en verdsettelse på om lag én milliard dollar.

Avisen skriver at Telenor er presset inn i et hjørne, uten å kunne tilby 3G- og 4G-tjenester grunnet begrenset spektrum. Samtidig har konkurrentene styrket posisjonen og Reliance Jio Infocomm er på vei inn i markedet, melder TDN Finans.

I forbindelse med presentasjonen av resultatet for fjerde kvartal uttalte selskapet at fremtiden til den indiske virksomheten var avhengig av tilgang på mer spektrum, enten gjennom direktekjøp eller auksjoner.

Avisen påpeker at selskapet ikke har klart å få mer spektrum, og at det er lite i markedet etter at det som har vært tilgjengelig har blitt kjøpt av større selskaper.

Telenor-aksjen spretter opp 2,8 prosent til 133,80 kroner.

Ser mindre biomasse

Lakseoppdretter Norway Royal Salmon (NRS) faller hardt.

Selskapet opplever utfordringer med å få godkjenning for utsett av planlagt antall triploid laks for 2016, ifølge en melding mandag.

En konsekvens av ikke å få tillatelse til å sette ut all smolt, som er godkjent produsert i settefiskanleggene, vil være at NRS ikke får like stor biomasseoppbygging i 2016 som planlagt.

NRS-aksjen er ned 4,0 prosent til 107,50 kroner.

- Midlertidige effekter

Statistisk Sentralbyrå legger frem norske inflasjonstall for mars klokken 10.00 mandag. 

I februar var kjerneinflasjonen 3,4 prosent, den høyeste noensinne registrert etter at indeksen ble lansert i 2002.

DNB Markets venter prisene å stige omtrent som normalt, som vil en årstakt på 3,4 eller 3,5 prosent avhengig av avrunding. Det samme gjør Norges Bank (3,4), mens markedetsforventningen ligger noe lavere på 3,3 prosent.

"Norges Bank er – som oss – sterke i troen på at det er midlertidige effekter som holder inflasjonen oppe nå. Fra februar til mars bruker prisene å stige, dels som følge av at salget i januar og februar er over",  skriver DNB i morgenrapporten.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,27 prosent til 564,70 poeng.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Mæland forventer DNB-svar mandag

Daily Mail vurderer å kjøpe Yahoo  

Investorer kjøper oljelisenser på billigsalg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Skikjørerens verste mareritt
Thomas T. Kleiven har hele livet vært på jakt etter den perfekte snøen. Men midt i en fransk fjellside havnet han i sitt livs verste mareritt.
01:44
Publisert: