Amerikanske børsindekser utvidet fallet mandag men landet likefullt i svakt negativt terreng.

Svakere oljepriser tynget utviklingen.

- Jeg tror markedet svekket seg i stor grad på grunn av nok en tøff dag i råoljemarkedet. Når oljeprisene svinger som de gjør, blir det et problem, sier sjefstrateg Jeremy Klein i FBN Securities til CNBC.com.

Amerikanske olje WTI for levering i mai var ned omkring én dollar fatet til 35,7 dollar gjennom døgnet ved børsslutt.

Ga gass

Tesla Motors styrket seg ytterligere utover handelsdagen etter at ordrene for selskapets nylig lanserte Model 3 har økte til 276.000 lørdag, ifølge en melding fra Tesla-sjef Elon Musk på Twitter.

Mush har i etterkant av avdukingen av Teslas "folkebil" i California torsdag kveld kommet med en rekke flere detaljer om Model 3.

Via Twitter i helgen kunne Musk avsløre ting som at Model 3 vil komme med hengerfeste som tilvalgsmulighet. og det skal være fullt mulig å transportere en sykkel inni bilen via bagasjerommet, med baksetene nede.

Samtidig vil ratt og kjørekonsoll bli annerledes enn presentert, og fronten også se annerldes ut. Det arbeides også med linjene og på å gjøre bilen enda mer aerodynamisk, ifølge Musk.

Tesla-sjefen bekreftet også at felgene vist er de samme som blir tilgjengelige, og at den matte sorte lakken brukt på prototypen var "overraskende populær" og at "det er trolig fornuftig å ta den inn i produksjonen".

Les også : Gikk bananas for «billig»-Tesla og Her er den nye Teslaen

Tesla Motors var opp 4,75 prosent til g 249 dollar aksjen. Det verdsetter selskapet til 32,9 milliarder dollar.

Tok av etter bud

Alaska Air Group-var ned mens Virgin America steg markedet etter at Alaska Air Group bekrefter oppkjøp av Virgin for 57 dollar per aksje.

Alaska Air Group svekket seg 4,3 prosent mens Virgin America endte opp 41,6 prosent til 55 dollar per aksje. Virgin America-aksjen sluttet på kurs 38,90 dollar fredag.

Konkursfrykt

SunEdison-aksjen nær halverte seg etter et fall på 20 prosent fredag.

Wall Street Journal skrev fredag kveld at selskapet sies å planlegge å søke om konkursbeskyttelse i henhold til chapter 11 i løpet av de neste ukene.

SunEdison var ned er verdsatt til omkring 317 millioner dollar.

Svakere makro

Industriordrene i USA var ned 1,7 prosent på månedsbasis i februar, ifølge tall fra amerikanske statistikkmyndigheter mandag. På forhånd var det ventet at industriordrene ville falle med 1,7 prosent, ifølge Bloomberg News.

Forrige månedstall ble revidert til +1,2 prosent (+1,6).

Endelige tall for ordreinngangen for varige goder i USA viste en nedgang på 3,0 prosent i februar 2016, viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter mandag. De foreløpige tallene viste en nedgang på 2,8 prosent på månedsbasis. Det var ikke ventet revideringer, ifølge estimater fra Bloomberg News.

Eksklusive transport var ordreinngangen for varige goder ned 1,3 prosent på månedsbasis, mot foreløpig rapporterte ned 1,0 prosent.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 17736,73 -0,31%

  • NASDAQ Composite 4891,80 -0,46%

  • S&P 500 2066,10 -0,32%

Følg markedet på DN Investor

Les også: DNB-kunder: Visste ikke om plassering i skatteparadis
- Skandale at han ikke trekker seg
Islands statsminister: – Vil ikke gå av

Putin: Panama-dokumentene er laget for å sverte oss

Kobles til brasiliansk skandale  

Se DNtv:
Her er Model 3 - Teslas nye billigbil
Planen til selskapet er at el-bilen skal være så billig at den blir tilgjengelig for folk flest. Prisen i USA vil bli 35 000 dollar, men det er ennå ikke klart hvor mye den vil koste i Norge.
00:56
Publisert:

Her presenterer Elon Musk sin nye elbil
Tesla-sjefen viste frem sin nye volummodell Model 3 for første gang.
22:43
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.