Det var en liten oppgang på Oslo Børs tirsdag.

Investorer rettet mye oppmerksomhet mot kvartalsrapporter fra utenlandske selskaper, mens omsetningen på Oslo Børs har vært relativt beskjeden i påvente av kvartalsrapporter fra flere store selskaper onsdag.

- Det er litt stille før stormen på Oslo Børs i dag. I morgen kommer en hel bråte med kvartalstall, sier meglersjef Marius Aaserud i Handelsbanken Capital Markets til TDN Finans.

Blant selskapene som rapporterer onsdag er Statoil, Telenor og Norsk Hydro. Aaserud mener forventningene er kommet ganske mye ned.

- Det kan være at man får noen hyggelige overraskelser i morgen, sier meglersjef Aaserud.

- 17. mai og julaften

Next Biometrics kunngjorde sin første ordre for smartkort-kompatible sensorer onsdag. Aksjen steg 15,44 prosent til 157,00 kroner, omsatt for 158 millioner.

- Vi har holdt på med dette i mange år, så denne dagen er 17. mai og julaften for oss. Vårt langsiktige mål har alltid vært å lage fleksible sensorer, sa konsernsjef Tore Etholm-Idsøe i Next Biometrics til TDN Finans tirsdag.

Carnegie skriver at ordren på 12 millioner kroner sannsynligvis betyr 300.000-400.000 sensorer. Meglerhuset venter å gjøre endringer i sine anslag, men opprettholder foreløpig et kursmål på 158 kroner og kjøpsanbefaling.

«I den pågående prosessen med å få opp kapasiteten må Next Biometrics investere omtrent 8,15 millioner kroner i én maskin», skriver meglerhusets analytiker Håvard Nilsson, som anslår at selskapet sannsynligvis vil behøve ytterligere finansiering snart.

Tomra-opptur

Blant selskaper som la frem resultat tirsdag er Tomra.

Aksjen steg 7,2 prosent justert for utbytte etter at selskapet leverte bedre tall enn markedet ventet. DNB Markets venter at konsensus-anslag om fortjeneste pr aksje skal opp fire prosent på bakgrunn av rapporten.

- Det var gode tall fra den kanten, bedre enn vi hadde ventet. At Tomra-aksjen får en slik opptur er derfor rimelig, sier Aaserud i Handelsbanken.

Analytiker Mikkel Nyholt i Carnegie, som har salgsanbefaling på aksjen, omtaler rapporten som veldig god.

- Utsiktene og måten de snakker om fremvoksende markeder på har forbedret seg noe mot det de sa ved utgangen av fjerde kvartal, sier Nyholt til TDN Finans.

Tross den sterke rapporten mener Nyholt at kursoppgangen er i overkant kraftig.

- Jeg synes aksjekursen er overstadig sterk i dag. Første kvartal i fjor var veldig svakt, så tallene ser veldig gode ut til sammenligning. Også andre kvartal vil nok se bra ut år over år, men det blir tøft å vise vekst i det hele tatt i andre halvår. Jeg tror ikke det er tydelig nok reflektert i kursen, sier han.

- Positivt

Analytiker Eivind Sars Veddeng i DNB Markets omtaler rapporten som sterk og trekker frem pantevirksomheten som det mest positive.

Han viser til at i Tyskland har selskapet erstattet omtrent 800 maskiner i første kvartal og guider for sterkere aktivitet i andre halvår.

«Dette indikerer at erstatningsaktiviteten vil være i den høye enden av det guidede intervallet på 2.700-3.700 maskiner per år, og på linje med vårt estimat», skriver han i en oppdatering tirsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,45 prosent til 594,86 poeng, omsatt for 3,138 milliarder kroner.

 

Les også: Nå avgjøres DNB-styrets skjebne

Moskva betaler ti millioner for solskinn

Thon slår tilbake mot LO-lederen

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert: