Oslo Børs falt tilbake mandag, der laksesektoren anført av Marine Harvest og Salmar tynget.

Størst ble imidlertid fallet for kran- og vinsjprodusenten TTS, som raste nær 30 prosent etter at den østerrikske industrigiganten Palfinger trekker sitt bud på selskapet.

Bakgrunnen er at Palfinger ikke hadde mottatt aksepter fra over 90 prosent av TTS-aksjene innen budfristen 12. august.

- Vi er overrasket over at transaksjonen ikke vil bli gjennomført. Vi vil nå konsentrere oss fullt og helt om å gjennomføre vår strategi på selvstendig basis, med kortsiktig fokus på operasjonelloptimalisering, sier TTS-sjef Toril Eidesvik i en melding mandag.

Bakgrunn: Casher inn midt i krisen

TTS har hatt en prosess gående siden februar 2015 i regi av meglerhuset Pareto der man har sett på ulike alternativer for virksomheten, inkludert både partnerskap og oppkjøp. Eidesvik påpeker at dagens melding betyr at den strategiske prosessen er avsluttet.

- I de kommende månedene vil vi fokusere på å optimalisere strategi og handlingsplaner for 2017 og fremover, sier hun.

Budet fra Palfinger var på 5,60 kroner per aksje og verdsatte TTS til omlag 600 millioner kroner. Sist selskapet var like mye verdt var i august 2014.

TTS-aksjen endte ned 27,5 prosent til 3,90 kroner. Selskapets børsverdi er dermed 338 millioner kroner etter kursfallet.

Lakseras

Laksesektoren opplevde sterk motvind mandag.

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets nedgraderte mandag Marine Harvest, Salmar, Lerøy Seafood og Austevoll Seafood til hold fra kjøp i forkant av selskapenes fremleggelse av kvartalstall denne og neste uke.

Børsens største lakseoppdrettsselskap, Marine Harvest, endte ned 3,4 prosent til 133,70 kroner. Salmar falt 10,4 prosent til 227 kroner. Lerøy Seafood falt 5,4 prosent til rundt 378,30kroner. Austevoll Seafood endte ned 5,9 prosent til 68,25 kroner.

Norwegian Royal Salmon fikk også merke sektornedgangen og falt 8,2 prosent til 123,50 kroner.

Les også: Oljeprisene stiger for tredje dag på rad

Kronen er nå 1,75 prosent sterkere enn Norges Bank har sett for seg

Asia i dag: Økonomisk stormakt møter veggen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Se hvordan ID-eksperter sammenligner ansikter for å avsløre "impostere"
Impostere er mennesker som forsøker å ta seg inn i et land med id-dokumenter som ikke er deres egne. I fjor ble 44 avslørt i Norge, men det er grunn til å tro at det er store mørketall.
02:59
Publisert: