Børsene i USA var torsdag tynget av den økonomiske frykten i Europa.

Alle de tre toneangivende indeksene avsluttet ned mellom 0,4 og 0,5 prosent.

Meldinger om at den portugisiske banken Banco Espirito Santo skal ha oversittet forfall på kupongrentebetalinger for korte papirer. Dette bidrar til bekymring for Eurosonen, ifølge Bloomberg News og Wall Street Journal.

Banken har vært i en vanskelig situasjon siden mai, da det ble stilt spørsmål ved bankens utfordringer. Aksjen er ned 17 prosent torsdag, og tynger også europeiske banker, og særlig i Sør-Europa.

Forferdelig dag

- Dette har vært en forferdelig dag i Europa målt etter den siste tidens standarder - der bekymringen for kredittmarkedene i de perifere økonomiene gjenoppstår - samtidig som de sentrale økonomiene opplever nedgang, skriver analytikerne i Bespoke Investment Group

Det er landene Irland, Hellas, Italia, Spania og Portugal som gjerne omtales som disse «perifere økonomiene».

Spanske Banco Popular Espanol falt fem prosent etter at banken utsatte en obligasjonsutstedelse som følge av «svake markedsforhold», ifølge WSJ.

Bloomberg News bemerker også at blant annet Facebook faller på bekymring for verdsetting av internettaksjer.

Facebook-aksjen avsluttet ned 0,03 prosent.

Bedre enn ventet

Markedet ser ut til å legge mindre vekt på at dagens viktigste nøkkeltall kom inn litt bedre enn ventet.

De ukentlige jobbtallene fra amerikanske myndidgheter viste at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 304.000 per 28. juni, ifølge sesongjustert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet torsdag.

På forhånd var det ventet at antallet ville være 315.000 personer, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Økte lagre

Lagrene med naturgass i USA steg med 93 milliarder kubikkfot, eller 4,8 prosent, til 2,02 billioner kubikkfot i forrige uke. Det opplyser det amerikanske energidepartementet torsdag ettermiddag.

Også engroslagrene i USA steg 0,5 prosent i mai sammenlignet med måneden før, ifølge USAs handelsdepartementet.

En sammenstilling foretatt av Bloomberg News viser at det var ventet at engroslagrene skulle stige med 0,6 prosent på månedsbasis.

Tallene for engroslagrene fra foregående måned ble revidert fra en opprinnelig rapportert oppgang på 1,1 prosent til en oppgang på 1,0 prosent.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.