Det amerikanske aksjemarkedet var ned for tredje dag onsdag, og utvidet dessutenbørsfallet gjennom dagen.

- Motvindene har nådd oss og investorene begynner å innse det. Man har en hel rekke geopolitiske situasjoner og man har bekymringer for økonomisk tilbakegang. Vi alltid stolt på Fed til  preppe pumpen. Dette er måneden der pumpen tørker inn så nå er folk fokusert på disse andre tingene, sier investeringssjef Randy Bateman i Huntington Asset Advisors til Bloomberg.

Samtidig fortsetter oljeprisen å falle. Et fat amerikansk olje WTI for levering i november var ned 25 cent til rundt 90,9 dollar onsdag kveld. Et fat nordsjøolje var ned 34 cent til omkring 94,3 dollar.

Oljeselskapene Chevron og ExxonMobil var ned henholdsvis 1,3 og 1,0 prosent.

Serepta Therapeutics Inc. ledet oppgangen blant selskapene som produserer eksperimentell behandling for ebola-viruset etter at det første tilfellet av smitte er blitt påvist i USA. Aksjen var opp over fire prosent.

Nyheten om at Ebola-smitten har ankommet USA  tynget også flyselskapene American Airlines og Delta, som begge var ned rundt 3,5 prosent.

Les også: Eksperter urolige over sent oppdaget ebolatilfelle i USA

Ebay, som nylig varslet å ville skille ut og børsnotere betalingstjenesten PayPal, falt tilbake etter at JPMorgan og Jeffries kuttet sine anbefalinger på aksjen, ifølge Bloomberg. Ebay var ned over to prosent.

PC-produsenten HP tynget også, der aksjen var ned omlag 2,2 prosent.

Sysselsettingsveksten i USA målt av ADP Employer Services var på 213.000 personer i september, mens en oppgang på 205.000 var ventet, ifølge TDN Finans.

Forrige månedstall ble revidert fra en sysselsettingsoppgang på 204.000 til en oppgang på 202.000.

Samtidig var aktivitetsindikatoren endelig PMI 57,5 i september, mot 57,9 ventet. ISM-indeksen var på samme tid på 56,6 i september, mot 58,5 ventet.

Bygginvesteringene, også en ofte brukt aktivitetsindikator, var ned 0,8 prosent i perioden, mens det var ventet en oppgang på 0,5 prosent, ifølge TDN Finans.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00

Les også:
Svak optimisme i EU
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.