Amerikanske børser var i negativt terreng mandag, der svakere oljepris tynget energisektoren.

Nordsjøoljeprisen brent 1. posisjon var ned til omlag 51,6 dollar fatet, mens amerikansk olje WTI var ned til rundt 50,4 dollar fatet.

Usikkerhet

Vise-styreleder Stanley Fischer advarte mandag om at økonomisk stabilitet kan være truet av lave renter og registrerte at sentralbanken er "svært nær" sine sysselsettings- og inflasjonsmål, ifølge Reuters.

Fischer, som tidligere har støttet renteøkning, uttalte samtidig at det "ikke er like enkelt" for Fed å heve renten.

Timing av en renteøkningen skaper usikkerhet i markedet, i likhet med den amerikanske valgkampen og frykten for at amerikanske bedrifter ikke skal innfri forventningene i tredje kvartal.

- Vi har en haug med usikkerhet foran oss. Først har du valget, så har Opec-møtet der de endelig kommer til å si hva de skal gjøre, og på et eller annet tidspunkt har man trolig en renteøkning på 25 basispunkter i Feds styringsrente, sier investeringsdirektør Tim Ghriskey i Solaris Group til Reuters.

Beste siden finanskrisen

Resultatsesongen er i gang, og storbanken Bank of America la frem sitt beste kvartalsresultatet siden før finanskrisen like før børsåpning mandag.

Bank of America fikk et resultat på 0,41 dollar per aksje av en omsetning på 21,6 milliarder dollar i tredje kvartal. Nettoresultatet på 4,45 milliarder dollar er opp 6,6 prosent fra samme periode ifjor.

Det var ventet at Bank of America ville få et resultat på 0,34 dollar per aksje en omsetning på 21 milliarder dollar, ifølge Thomson Reuters. Bank of America var opp omlag en halv prosent på Wall Street.

Av de 34 S&P 500-selskapene som har rapportert tall per fredag, har 79 prosent slått markedsforventningene, ifølge CNBC.

Av større selskaper legger IBM, Netflix og United Continental frem resultater etter børsslutt mandag. IBM var svakt opp i ordinær handel mens Netflix var markert ned.

Analytikerne venter svekket abonnmentsvekst for Netflix i det tallene legges frem, ifølge Reuters. Netflix ventes å legge frem et resultat på 0,06 dollar per aksje av en omsetning på 2,28 milliarder dollar, ifølge Thomson Reuters. Netflix-aksjen er ned omlag 13 prosent sålangt i år.

Lite produksjonsvekst

Den amerikanske industriproduksjonen var opp 0,1 prosent på månedsbasis i september, samme som ventet, ifølge TDN Finans.

Industriens kapasitetsutnyttelse var 75,4 prosent, mens det var ventet en kapasitetsutnyttelse på 75,6 prosent.

Industriproduksjonen for foregående måned ble revidert fra en nedgang på 0,4 prosent til en nedgang på 0,5 prosent.

Kapasitetsutnyttelsen for foregående måned ble revidert fra 75,5 prosent til 75,3 prosent.

Svake forventninger

Empire Manufacturing-indeksen falt til -6,8 i oktober, fra -2,00 måneden før, ifølge data fra New York Federal Reserve mandag, melder TDN Finans.

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg var det på forhånd ventet en indeks på +1,00.

Indeksen fremkommer ved at sentralbanken i staten New York hver måned stiller en del spørsmål til en rekke av delstatens vareprodusenter om situasjonen i dag og seks måneder frem i tid.

Empire Manufacturing er hver måned den første regionale undersøkelsen om forventningene til de amerikanske innkjøpssjefene. Indeksen ble første gang publisert i april 2002, men Fed har data tilbake til juli 2001.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 18084,97 -0,29%

  • NASDAQ Composite 5199,82 -0,27%

  • S&P 500 2126,45 -0,31%

 

Les også: EU nådde ikke enighet om Russland-sanksjoner

En halv million søk i skattelistene på drøyt tre døgn

Følg markedet med DN Investor(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Det er ikke bare store penger
Bli med demokraten Jim Thompson når han er ute og engasjerer velgere i et afroamerikansk nabolag i byen Rock Hill,
01:45
Publisert:

Se trailer: «Dagen i morgen»
01:53
Publisert: