Alle de tre toneangivende børsindeksene i USA var negative kort tid etter åpning onsdag, og endte til slutt også marginalt ned.

Gjennom hele handelsdagen steg og falt aksjene.

Nasdaq-indeksen var den eneste positive da børsene stengte, til tross for at indeksen ikke nådde grensen på 5,000. Dette var mye på grunn av investorrally i minuttene før fremleggelsen av referatet til Fed, ifølge CNN.

Avventende

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve la onsdag frem referat fra sitt siste rentemøte. Her kom det frem at flertallet mener det er lurest å holde styringsrenten nær null «i lengre tid», enn de tidligere hadde sett for seg.

«Mange» mente at en for tidlig renteheving kan svekke landets økonomiske tilfriskning, mens kun «enkelte» hadde en oppfatning om at en utsettelse av endring i renten kunne føre til økt risiko for høy inflasjon.

På forhånd var det knyttet stor spenning til Den amerikanske sentralbankens renteavgjørelse, og investorene på Wall Street var relativt avventende da børsene åpnet onsdag.

Ved forrige rentemøtet sa Fed at de vil være «tålmodige» med å sette opp renten.

- Markedet begynner å bli komfortable med at det kommer en renteheving i juni snarere enn i fjerde kvartal, men det er fortsatt ganske avvendende i forkant av Fed-referatet, uttalte markedsstrateg Michael Ingram i BGC Brokers til Bloomberg News før avgjørelsen kom.

Stemningen snudde

Best stemning var det i finans- og legemiddelsektoren ved handelsdagens start, men dette snudde underveis i handelen.

Etter at Fed indikerte at en renteheving lar vente på seg, ble optimismen størst i industrisektoren - hvor Deere & Co kunne innkassere gevinst fra aksje-økning på 3,11 prosent.

Medtronic-aksjen tok fart og steg 3,73 prosent like etter åpning, men avsluttet kun svakt opp med 0,46 prosent. Mitsubishi UFJ Financial Group hadde en relativt bra dag og avsluttet dagen opp 3,27 prosent.

Labrest så situasjonen ut for oljeselskapet Sasol Ltd som var ned 6,61 prosent da børsene åpnet. Aksjen var ned 5,98 prosent da børsene stengte.

Gjødselprodusenten CF Industries la nylig frem et resultat før spesielle poster på 4,82 dollar pr aksje i fjerde kvartal 2014, mot 5,04 dollar samme periode året før. Kort tid etter åpning var CF Industries-aksjen ned 1,24 prosent, men innhentet seg noe og avsluttet på minus 0,9 prosent.

Eksplosjon ved rafineri

Exxon Mobil svekket seg i førhandelen etter at investor Warren Buffets Berkshire Hathaway solgte aksjer for 3,7 milliarder dollar i selskapet.

Situasjonen ble ikke bedre utover dagen for aksjen som avsluttet ned 2,28 prosent.

På toppen av det hele opplevde oljeprodusenten en eksplosjon ved et av sine rafinerier i California onsdag. Tre arbeidere skal være skadet, og naboer i området er bedt om å ta forhåndsregler, ifølge Reuters.

 

 

LES OGSÅ: Elever kan sjekke fremtidens yrkesmuligheter

Aker Solutions kutter inntil 300 stillinger i Norge

Økt sikkerhet ved karikaturforedrag  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.