Børsene i USA steg fra start, men det var til slutt kun teknologibørsen Nasdaq som holdt koken i positivt terreng da handelen ble avsluttet tirsdag.

Marketwatch skriver at indeksen noterte ny rekord for 30. gang hittil i år.

En del av æren kunne tilskrives Apple-aksjen som fortsatte å stige tirsdag, etter å ha blitt det første selskapet i verden med en markedsverdi på over 800 milliarder dollar. Oppturen kom etter at den verdenskjente investoren Warren Buffett nylig sikret seg Apple-aksjer for nærmere 20 milliarder dollar.

Ser fremover

Investorene har begynt å se fremover etter presidentvalget i Frankrike og Emmanuel Macrons seier mandag, tror analytikere.

- Med det franske valget overstått har investorene allerede begynt å se til listen av risikohendelser over de seks neste ukene, med parlamentsvalgene i Storbritannia og Frankrike, sentralbankoppdateringer og OPEC-møte, sier analytikere hos Accendo Markets i en oppdatering i følge Marketwatch.

Disney-karakterene Mikke og Minnie Mus under 25-årsjubileet i Disneyland i Paris, Frankrike forrige måned.
Disney-karakterene Mikke og Minnie Mus under 25-årsjubileet i Disneyland i Paris, Frankrike forrige måned. (Foto: Illustrasjonsfoto: REUTERS/Benoit Tessier)

Skuffet investorene

Etter stengetid leverte underholdningsgiganten Disney et resultat på 1,50 dollar per aksje i årets andre kvartal. Det melder CNBC.

Selskapet slo analytikernes forventninger på 1,41 dollar per aksje, men inntektene i kvartalet var på 13,34 milliarder dollar - svakere enn forventningene på 13,45 milliarder dollar. Nettstedet skriver at aksjen faller i etterhandelen. I forkant av fremleggelsen steg aksjen med rundt 0,54 prosent.

Oljeaksjene falt på USA-børsene i takt med at oljeprisen krøp nedover. 

Flere tungvektere tynget, deriblant Exxon Mobil som falt 0,70 prosent og Chevron som krympet 0,66 prosent.

Prisen for et fat nordsjøolje med levering om en måned handles i øyeblikket for 48,79 dollar. Det tilsvarer en nedgang på 1,09 prosent.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rigger for fisk
Det norske selskapet Roxel vil bygge om borerigger for bruk i oppdrett til havs.
02:18
Publisert: