Da det gjensto et drøyt kvarter av handelsdagen vippet den brede S&P 500-indeksen ned i rødt. Frem til da hadde den ligget i positivt terreng siden handelen åpnet mer enn seks timer tidligere.

Lenge lå de amerikanske nøkkelindeksene an til et solid løft tirsdag. Etter nærmere tre timer med handel var teknologindeksen Nasdaq opp mer enn tre prosent. Dow Jones og den brede S&P 500-indeksen var fortsatt opp mer enn to prosent. Deretter gikk det stadig tråere.

- Vi vet ikke om korreksjonen er over eller ikke, men vanligvis når volatiliteten tar seg opp samler den momentum, sa Colleen Supran ved meglerhuset Bingham, Osborn & Scarborough til Marketwatch.com.

- Den type volatilitet vi har sett den siste uken er normalt, historiske sett. Dette er hva risikopremie betyr, fortsetter hun

På tre dager skal verdier for 3.000 milliarder har forsvunnet fra globale aksjemarkedene, skriver The New York Times. Men omsvinget kan være innen rekkevidde skal man lese noe inn i tirsdagens utvikling i Europa og USA.

Kinesiske myndigheter har også gått ut og sagt at landets sentralbank gjennomfører tiltak for å stimulere økonomien. Renten er satt ned og kapitaldekningskravene til bankene reduseres.

- Nå som sentralbanken i Kina gjennomfører disse tiltakene, kan vi se en betydelig oppgang. S&P 500 har falt 10 prosent de siste dagene bare på Kina. Den bevegelsen virker ekstrem, sa meglersjef Ross Yarrow i Robert W. Baird & Co til Bloomberg News mens det fortsatt var optimisme å spore på handelsplassen.

Med dagens nedgang er det dystre tall fra den siste uken med handel på Wall Street:

  • S&P 500 er ned 11,2 prosent
  • Nasdaq er ned 11,5 prosent
  • Dow Jones er ned 10,7 prosent 

Lager muligheter

Meglerhuset Goldman Sachs mener det er viktig at markedet ikke får panikk i kjølvannet av den siste markedsuroen.

- Risikoen er i hovedsak i Kina selv. Det er den overdrevne frykten for hva dette skal bety for den globale veksten som kommer fra Kina og mangelen på tillit til at myndighetene skal stimulere veksten, som vi tror vil skape investeringsmuligheter og et oppsving i verdsettelsene, skriver meglerhuset i et notat datert 24. august, ifølge Marketwatch.

Blant dagens mest ettertraktede aksjer var strømmeselskapet Netflix som steg 4,6 prosent til 101,52 dollar.

Forbrukerelektronikkselskapet Apple steg også og var en periode opp rundt seks prosent. Men innen handelen var over var mye av oppgangen visket vekk og aksjen ente på 103,74 dollar, en oppgang på 0,60 prosent.

Aksjen vinglet mye gjennom mandagen.

Les også: Apple-sjefen får pepper for epost-oppdatering

Yahoo endte opp 1,4 prosent til 31,74 dollar.

Mindre frykt

Volatilitetsindeksen VIX, som ofte omtales som fryktindeksen, fallt lenge kraftig etter å ha skutt i været på mandag. Tirsdag ettermiddag var indeksen under 30, en nedgang på 27 prosent siden mandag, da den stengte på 40. Da aksjemarkedet likevel ikke beholdt optimismen gjennom dagen, steg indeksen igjen og endte tirsdagen over 37, som er godt over 20, som indeksens langsiktige snitt ligger på.

Når handelen stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut på Wall Street:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.