Alle de tre toneangivende aksjeindeksene på Wall Street endte nok en dag i negativt terreng. For S&P 500-indeksen endte tirsdagens ferd så vidt under den høyst symbolske grensen på 2000 poeng.

- Det er fremdeles en del som frykter at Fed vil øke renten for raskt, men jeg tror ikke det er noe å tjene på å være rask med å heve renten. Dersom Fed strammer for raskt inn, vil det dra med seg både USA og resten av verden inn i en ny resesjon, sier aksjestrateg John Manley i Wells Fargo Funds Management til Bloomberg News.

Den industritunge Dow Jones-indeksen falt minst, med en nedgang på i overkant av en halv prosent. Teknologitunge Nasdaq og den brede S&P 500 endte ned henholdsvis 0,9 og 0,7 prosent.

I markedet ble mye av oppmerksomheten rettet mot Apples presentasjon av nye produkter tirsdag morgen, amerikansk tid.

Lanseringen foregikk i auditoriumet Flint Center i Cupertino, California. Den samme arenaen ble forøvrig benyttet da Apples nå avdøde gründer Steve Jobs i 1984 presenterte den aller første Macintosh-maskinen.

Selv om produktlanseringene tirsdag trolig ikke vil være like grensesprengende som den for 30 år siden, var i alle fall aksjemarkedet først overbevist om at produktene som nå havner selskapets butikkhyller verden over kan gi positivt utslag på selskapets resultater fremover.

Aksjen steg jevnt gjennom hele presentasjonen, som ble ledet av Apple-sjef Tim Cook. Men etter at Cook hadde gjort seg ferdig med presentasjonen av to nye Iphone-modeller, en helt ny Apple-klokke og en betalingsløsning for mobilbetaling i kortteminaler, falt kursen markert tilbake igjen.

Da handelen ble avsluttet var Apple-aksjen ned 0,4 prosent til 97,99 dollar.

Ifølge CNN Money har Apple-aksjen historisk sett fått hard medfart på dager med nye produktlanseringer. Markedet har nemlig hatt en tendens til å skru opp forventningene på forhånd, for så å reagere med skuffelse når produktene faktisk er presentert.

 

 

Les også:

- Apple har laget magiske ting før

Apple bedrer innbruddsalarmen for iCloud-brukere

Microsoft lanserer "billig" flaggskip  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.