Både Dow Jones og S&P500 klatret til nye rekordnoteringer i dag, og også Nasdaq steg. Dow Jones stengte over 17.900 for første gang, melder CNN Money.

Økende oljepriser og optimisme  for utviklingen i den amerikanske økonomien preget investorene i dag.

- Konsensus er at børsene kommer til å fortsette å stige, fordi det ikke er noe som tyder på det motsatte, sier Anastasia Amoroso, global markedsstrateg i J.P. Morgan Funds til Bloomberg.

Et par timer før stengetid slapp den amerikanske sentralbanken sin Beige Book- rapport. Den viser at den økonomiske aktiviteten i USA økte i både oktober og november. Flertallet av de spurte i de 12 Fed-distriktene venter nå at den økonomiske aktiviteten vil øke, ifølge rapporten.

Les: Beige Book: Oljefallet skaper vekst i USA

Stødig vekst i antallet jobber

Onsdag ble det meldt at antallet sysselsatte i den private sektoren i USA steg med 208.000 personer i november, ifølge tall fra ADP Employer Services. På forhånd var det ventet en oppgang i sysselsettingen på 222.000 personer.

Tallene vil leses i lys av den kommende den offisielle arbeidsmarkedsrapporten fra det amerikanske arbeidsdepartementet (Non-farm payrolls) som kommer fredag.

-  Jeg tror mange venter på fredagen og arbeidsmarkedsrapporten. Dersom ADP-tallene er en god indikator kommer det til å bli nok en rapport med jobbvekst på over 200.000, og fortsatt lave lønnskostnader. Legg disse to sammen, og du får vekst uten inflasjon. Det er er en oppskrift for en virkelig opptur for aksjemarkedet, sier Jim Paulsen i Wells Capital Management til Bloomberg.

- Selv om ADP-tallene var svakere enn ventet, viser de at veksttakten på 200.000 nye sysselsatte i måneden holder seg, sier Amoroso til Bloomberg.

Også Beige Book melder om robust utvikling i arbeidsmarkedet. Arbeidsmarkedet utviklet seg positivt i alle distriktene i oktober og november, ifølge rapporten.
 

Tror på nye veksttiltak

I markedet er det også knyttet optimisme og spenning til om den europeiske sentralbanken kommer til å varsle at de kjører igang en ny runde med tiltak for skape økt vekst i regionen. Den europeiske sentralbanken har rentemøte på torsdag.

- Det er nå enda mer trolig at den europeiske sentralbanken vil gjøre nye støttekjøp i nær fremtid. Spørsmålet er ikke lenger hvis, men når og hva, sa Christian Schulz i Berenberg til CNN Money tirsdag.l

Sentralbanksjef Mario Draghi har sagt at han er villig til å gå enda lengre for å få inflasjonen i eurosonen opp. Det knyttes dermed spenning til kommentarene som kommer etter rentemøtet torsdag, melder TDN Finans.

I en undersøkelse gjennomført av Bloomberg News sier mer enn halvparten av økonomene at de venter at sentralbanken skal begynne å kjøpe statsobligasjoner hvis den utvider stimuliprogrammet sitt.

Oljeprisen opp

Oljeprisene steg noe onsdag. Ved stengetid på Wall Street ble et fat av den amerikanske WTI-oljen handlet til 67,36 dollar, opp 0,48 dollar.

De amerikanske råoljelagrene falt med 3,7 millioner fat til 379,3 millioner fat i uken frem til 28. november. Det var ventet at lagrene ville øke med 1,0 millioner fat, ifølge Bloomberg. 

Nøkkelindeksene ved stengetid på Wall Street:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.