Det amerikanske aksjemarkedet steg bredt tirsdag, og speilte dermed utviklingen i Europa, der børsene var markert opp.

Filmstrømmetjenesten Netflix steg over 19 prosent til nær 119 dollar aksjen etter å ha lagt frem langt sterkere abonnementsvekst i tredje kvartal enn ventet etter børsslutt mandag ettermiddag. Aksjekursen har for det meste av de siste åtte månedene ligget på under 100 dollar.

Netflix økte antall amerikanske abonnenter med 370.000 og tre millioner internasjonale abonnenter. Dette var 25 og 50 prosent flere enn selskapet tidligere hadde guidet.

De forventer at veksten vil fortsette med 5,2 millioner nye abonnenter i inneværende kvartal.

Inntektene økte med over en tredjedel til 2,2 milliarder dollar og resultatet før skatt var mer enn dobbelt så høyt som forventet. Netflix planlegger å investere fem milliarder dollar i år for å produsere og inngå lisenser på egne serier – og seks milliarder dollar i 2017.

Flere selskaper har lagt frem resultater per tredje kvartal. Både Goldman Sachs og Johnson & Johnson slo forventningene.

- Nøkkelen til om markedet skal videre opp her ligger i inntjeningveksten, sier aksjesjef Ernesto Ramos i BMO Global Asset Management til CNBC.com.

Kursoppgang for råvareprodusenter og banker støtter utviklingen på børsene i Europa på optimisme blant investorene om at sentralbankene vil fortsette med å utøve ekspansiv pengepolitikk fremover.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg venter majoriteten av de som svarte at sentralbanksjef Mario Draghi vil forlenge Den europeiske sentralbankens (ECB) verdipapirkjøpsprogram. Beslutning om en forlengelse av programmet vil trolig bli tatt i desember, ifølge undersøkelsen, melder TDN Finans.

Hittil har ECB sagt at de vil kjøpe verdipapirer til en verdi av 80 milliarder euro per måned i hvert fall til utgangen av mars 2017.

Inflasjonen i USA i september utviklet seg på linje med forventingen på forhånd. Konsumprisene var opp 0,3 prosent sammenlignet med måneden før. På årsbasis var indeksen opp 1,5 prosent, opplyser amerikanske statistikkmyndigheter tirsdag.

Konsumprisene eksklusiv mat- og energipriser var opp 0,1 prosent på månedsbasis, og opp 2,2 prosent mot samme måned året før.

Eksklusiv mat- og energipriser var indeksen ventet å stige 0,2 prosent på månedsbasis, mens årsveksten var ventet å være 2,3 prosent.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 18161,60 0,42%

  • NASDAQ Composite 5243,84 0,85%

  • S&P 500 2139,52 0,61%

Les også: Valgguru gir Clinton 88,3 prosent vinnersjanse

Mot endelig gigantforlik for VW

Obama hardt ut mot Trumps ros av Putin  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
Obama ber Trump slutte å syte
Barack Obama sier han aldri har opplevd at en presidentkandidat har forsøkt å diskreditere valgresultatet allerede før valget. Han ber Donald Trump om å slutte å syte.
01:14
Publisert:

Her går Michelle Obama i strupen på Trump
Michelle Obama er tydelig i sitt budskap etter at den ti år gamle, private samtalen der Trump pratet om hvordan han tar for seg av damer ble kjent.
00:49
Publisert: