Børsene i USA steg tirsdag, idet fokuset roterte til makroøkonomiske nøkkeltall og Fed-rentemøte, etter to turbulente dager med fall i de store teknologiaksjene.

Dow Jones steg 0,44 prosent og endte på ny intradag-rekord, melder Marketwatch.

De fire store tek-selskapene som preget sektornedturen fredag og mandag, utviklet seg positivt. Både Apple, Alphabet, Amazon og Facebook steg.

Ellers startet Federal Reserves todagers-rentemøte i dag. Det er bredt ventet at Janet Yellen i morgen vil høyne styringsrenten for andre gang i år. Mye av spenningen er derfor knyttet til eventuelle endringer i rentebanen, den såkalte «dot plot», samt hva sentralbanksjefen eventuelt kommuniserer på pressekonferansen om reduksjon av sentralbankens balanse.

Det alle venter på

- Det er dette alle venter på. Det blir ingen overraskelse at de kommer til å høyne renten med 25 basispunkter. Spørsmålet er hvordan dette skal kombineres med balansen. Hvis de ikke sier så mye om det, vil det vurderes av markedet som svært duete, sier renteforvalter Jim Caron i Morgan Stanley Investment Management til CNBC.

Slik endte nøkkelindeksene i USA tirsdag:

* Dow Jones - opp 0,44 prosent til 21.328 poeng.

* Nasdaq Composite - opp 0,73 prosent til 6.220 poeng.

* S&P 500 - opp 0,45 prosent til 2.440 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Transocean-saken kort oppsummert: Her er hovedpunktene i kritikken mot Økokrim
Granskingsrapporten om Økokrims håndtering av Transocean-saken ble overlevert Riksadvokaten tirsdag. Økokrim-sjef Trond Eirik Schea er enig i at det ble begått feil i saken.
01:43
Publisert: