Det amerikanske aksjemarkedet karret seg over i positivt terreng etter en svak start tirsdag. New York-børsen ble hjulpet av oljekjempene Exxon Mobil og Chevron.

Børsutviklingen var imidlertid tynget av bekymringer for eskalering av konflikten i Syria etter at Tyrkia skjøt ned et Russisk jagerfly.

Les også: Russland: Flyger drept etter nedskyting av kampfly

Amerikanske myndigheter utstedte mandag kveld en reiseadvarsel på grunn av terrortrusselen. Dette skjer forut for den travleste utfartshelgen i USA denne uken, nemlig Thanksgiving.

- Det er litt av en beslutning å ta midt i Thanksgiving. Men, det er et tegn i tiden. Brussel vil trolig være avsperret neste uke. Når vi får hendelser som dette så viser det hvor skjør situasjonen er, og det blir bensin på bålet, dessverre, sier analysesjef Mike van Dulken i Accendo Markets til marketwatch. com.

Flyselskapene American Airlines og Uniteds morselskap falt begge rundt 2,5 prosent.

Den økte geopolitiske spenningen løfter oljeprisene, og dermed oljeaksjer som Exxon Mobiil og Chevron som var opp 1,9-2,3 prosent.

Skiferoljeselskapet Continental Resources steg også videre etter markert oppgang mandag.

Et fat WTI ble handlet til 41,95 dollar tirsdag kveld, en oppgang på 0,20 dollar det siste døgnet. Oljeprisen løftet seg markert mandag.

Continental Resources var opp rundt 2,7 prosent.

Les også: Skiferoljemilliardær til topps på Wall Street

De amerikanske BNP-tallene for tredje kvartal ble revidert opp tirsdag.

BNP i USA steg, som ventet, 2,1 prosent annualisert i tredje kvartal 2015, ifølge Bloomberg News. BNP-veksten ble dermed revidert fra tidligere rapporterte 1,5 prosent.

Indeksen for konsumentenes forventninger («consumer confidence») i USA var 90,4 i november. Indeksen for foregående måned ble revidert til 99,1 fra opprinnelig rapporterte 97,6, ifølge ferske tall, melder TDN Finans.

På forhånd var det ventet en indeks på 99,5 ifølge en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones +0,12% til 17.814,19
  • S&P 500 +0,13% til 2089,30
  • Nasdaq +0,01% til 5102,81

Les også:
Putin mener seg «dolket i ryggen»
Norwegian satser på at UK-lisens bidrar til USA-lisens

Se DN Tv: Her blir den russiske jagerbomberen skutt ned

Her blir det russiske militærflyet skutt ned
Kampflyet som tirsdag ble skutt ned etter at det krenket tyrkisk territorium, var et russiskbygd Su-24-fly, ifølge kilder på kontoret til Tyrkias president.
00:28
Publisert:


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.