Amerikanske børser utviklet seg blandet fredag, der rushet av selskapsresultater fortsetter med uforminsket styrke også etter børsslutt.

«I overkant av 20 prosent av selskapene har allerede rapportert, og selv om 81 prosent av de har rapportert tall som var bedre enn ventet, estimerer analytikerne et totalt fall på 1,4 prosent i tredjekvartalsresultater», skriver Bloomberg News.

Amerikanske dollar steg omkring 0,4 prosent mot en kurv av valutaer, og steg til en syvmåneders topp.

- Generelt ser man enkelte bekymringer for dollarstyrkelsen, oljeprisene og presidentvalget, men jeg tror disse vil være kortlivet. For det meste holder markedet seg oppe ganske godt, sier sjefstrateg Robert Pavilk i Boston Private Wealth til CNBC.com.

Rekordnotering

Teknologigiganten Microsoft leverte bedre resultater over hele linjen og aksjen var opp 4,2 prosent til høyeste nivå noensinne, 59,7 dollar.

Microsoft fikk et justert resultat på 0,76 dollar per aksje i regnskapsmessig første kvartal 2017, mot et justert resultat per aksje på 0,70 dollar samme kvartal året før, opplyser selskapet i kvartalsrapporten torsdag kveld, ifølge TDN Finans.

På forhånd var det ventet et resultat per aksje på 0,68 dollar, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

- Sett bort i fra Microsoft, så har det vært stort sett skuffende reaksjoner på resultatene. Forsiktighet er alfa og omega inntil vi får bedre reaksjoner på inntjeningen, sier toppsjef Adan Sarhan i Sarhan Capital til CNBC.

Microsoft hadde en justert omsetning på 22,33 milliarder dollar i kvartalet (21,66). Det var ventet omsetning på 21,7 milliarder dollar.

Reduserer utsiktene

Industrigiganten General Electric (GE) falt på sin side markert etter blandede resultater.

GE fikk et resultat per aksje ekskluive spesielle poster på 0,32 dollar per aksje i regnskapsmessige fjerde kvartal, sammenlignet med 0,29 dollar per aksje i samme periode ifjor. Det var på forhånd ventet et resultat på 0,30 dollar per aksje, ifølge Marketwatch.com.

Omsetningen steg fire prosent til 29,27 milliarder dollar, mens 29,64 milliarder dollar var ventet.

Selskapet uttalte at den organiske ordreveksten falt seks prosent i det selskapet refokuserer mot industriell virksomhet og bort fra bankvirksomhet.

GE innsnevrer guiding for helåret til et resultat på 1,48-1,52 dollar per aksje, mot tidligere 1,45-1,55 dollar per aksje.

- GE-resultatet var ikke så bra og det faktum at de kutter utsiktene hjelper ikke akkurat markedet, sier sjeføkonom Peter Cardillo i First Standard Financial til CNBC.com.

GE-aksjen var markert ned like etter børsåpning men hentet seg inn og sluttet svakt ned.

Telekomselskapet Qualcomm falt tilbake etter å ha steget markert etter åpning.  Kilder opplyser til CNBC at oppkjøpet av halvlederselskapet NXP vil skje til 110 dollar per aksje, men at avtalen ikke er endelig. Aksjen var svakt opp ved børsslutt.

Telekomselskapet AT&T var ned over tre prosent etter medierapporter om at selskapet skal være i langt fremskredne samtaler om et bud på mediekonsernet Time Warner. Time Warner rykket til og endte opp over syv prosent.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 18146,29 -0,09%

  • NASDAQ Composite 5257,40 0,30%

  • S&P 500 2141,14 -0,01%

Les også: WSJ: Et «betydelig antall» skal bort

Nordmenn bøtelegges for å gå på rulleski

Se DNtv:

Trump lover å akseptere valgresultatet - hvis han vinner
Donald Trump har fått kritikk etter at han ikke ville love å anerkjenne valgresultatet under debatten mot Hillary Clinton. Da han talte til sine tilhengere dagen derpå, lovte Trump å akseptere resultatet - hvis han vinner.
00:30
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.