Børsene i USA falt fra start torsdag, drevet av svake resultattall og økt sannsynlighet for tidlig renteheving. Men både Dow Jones og S&P 500-indeksen endte i flatt terreng. Nasdaq Composite steg svakt.

Nøkkeltall publisert før børsåpningen viste at den amerikanske økonomien vokste 2,3 prosent i andre kvartal. Den sterke veksten, opp fra reviderte 0,6 prosent i første kvartal, styrker trolig sannsynligheten for en renteheving i september.

- BNP-tallene signaliserer en mulig renteheving for Fed allerede i september, gitt styrken i økonomien. Facebook-tallene var noe skuffende og Whole Foods var en katastrofe, og det kan tynge sentimentet, sier meglersjef Michael James i Wedbush Securities til Bloomberg News.

Federal Reserves rentekomité, Federal Open Market Committee, uttalte onsdag at de synes det er passende å høyne renten når de har sett noe ytterligere bedring i økonomien og inflasjonen.

Facebook skuffer

Facebook falt etter at selskapet rapporterte en nedgang i inntjeningen i kvartalet. Whole Foods endte bratt ned etter at å ha lagt frem svakere enn ventede tall for kvartalet.

Potash Corp of Saskatchewan steg etter at selskapet la frem tall som viste at de fikk et resultat på 0,50 dollar per aksje i andre kvartal 2015. Ifølge Thomson Financial var det ventet et resultat på 0,51 dollar per aksje i kvartalet.

 

Slik endte nøkkelindeksene i USA torsdag:

Dow Jones - ned 0,03 prosent til 17.746 poeng.

Nasdaq Composite - opp 0,34 prosent til 5.129 poeng.

S&P 500 - opp 0,02 prosent til 2.109 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.