Det amerikanske aksjemarkedet var svakt ned torsdag, tynget av oljeprisfall og svake signaler fra Den europeiske sentralbanken.

Kredittkortselskapet American Express steg nær ti prosent etter sterkere resultater enn ventet, samtidig som selskapet oppjusterte guidingen for 2016.

- Markedet burde jublet over selskapsresultatene ettersom det er tegn til positiv vekst dette kvartalet, men det er så mye usikkerhet rundt presidentvalget og renteheving fra sentralbanken at markedene er litt nervøse, sier markedsstrateg Karyn Cavanaugh i Voya Financial til Marketwatch.com.

American Express fikk et resultat per aksje på 1,24 dollar av en omsetning på 7,8 milliarder dollar i tredje kvartal. Det var på forhånd ventet et resultat per aksje på 0,97 dollar og en omsetning på 7,7 milliarder dollar, ifølge Marketwatch.

Oljeprisfall

Oljeprisen fortsatte å svekke seg gjennom dagen seg og var ned omlag 1,3 dollar. Nordsjøolje brent for fremtidig levering ble handlet til 51,2 dollar, mens amerikansk olje WTI ble handlet til 50,6 dollar fatet like før børsslutt.

Chevron og ExxonMobil var lite endret.

Telekomselskapet Verizon var markert ned etter å ha varslet om færre nye abonnenter i tredje kvartal enn ventet, og svakere omsetning.

ECB negative

Den europeiske sentralbanken (ECB) holdt styringsrenten uendret nær null som ventet torsdag, men det hersker stor usikkerhet omkring lengden og størrelsen på det pågående stimuliprogrammet.

Sentralbanksjef Mario Draghi tynget markedet med sine uttalelser om at de økonomiske utsiktene forblir fortsatt utsatt for nedsiderisiko. Samtidig fortsetter ECB med den "svært støttende" graden av pengepolitikk, ifølge TDN Finans.

Les også: Draghi snakket euroen opp - og ned

Hillary leder

Den tredje og siste tv-sendte debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump ble avholdt natt til torsdag norsk tid.

En meningsmåling gjennomført av CNN og ORC sier at 52 prosent TV-seerne utnevnte Clinton til debattens vinner, mens 39 prosent mener Donald Trump presenterte best.

Les også: Trump nekter å si om han vil respektere valgnederlag

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 260.000 per 15. oktober, mot reviderte 247.000 uken før (246.000), melder TDN Finans.

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 250.000 personer, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 18161,94 -0,22%

  • NASDAQ Composite 5241,83 -0,09%

  • S&P 500 2141,18 -0,15%

Les også:  Ikke siste duell mellom Trump og Clinton

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Trump: - Jeg vil holde dere på pinebenken
Trump ville ikke love å anerkjenne valgresultatet. - Det får vi se på når tiden kommer, sa Trump i den tredje og siste presidentduellen med demokratenes Hillary Clinton.
00:52
Publisert: