Det amerikanske aksjemarkedet var i negativt terreng onsdag, og svekket seg noe i det beskjeden kom om at Fed holder renten uendret nær null.

- Alle vet at Fed ville elske å begynne og normalisere renten, men det enkle faktum er at makrotallene ikke berettiger det grepet akkurat nå, sier sjefstrateg Wayne Kaufman i Phoenix Financial Services i New York til Reuters.

The Wall Street Journal mener sentralbanksjef Janet Yellen etter dagens Fed-møte fortsatt har renteheving på agendaen, men at tidspunktet for dette nå er mer usikkert.

Les også: Fjerner alle hint om renteheving

Feds seneste rentbeslutning kommer samtidig som ferske tall viser at amerikansk økonomi fortsatt er i krabbegir.

Verdiskapningen i USA, målt ved brutto nasjonalproduktet (BNP) var kun opp 0,2 prosent i årets første tre måneder målt i årlig takt, fra en ikke-revidert oppgang på 2,2 prosent i foregående kvartal.

Les også: Amerikansk vekst skuffer stort

Det var på forhånd ventet en vekst på 1,0 prosent , ifølge TDN Finans/Bloomberg.

Det private forbruket steg 1,9 prosent i kvartalet, mens det var ventet en oppgang på 1,7 prosent.

BNP-prisindeksen, som er et mål på prisutviklingen både i produsent- og konsumentleddene, var ned 0,1 prosent i perioden mot en ventet oppgang på 0,5 prosent.

Det sosiale mediet Twitter hadde nok en tøff dag.

Aksjen falt over ni prosent etter å ha rast over 18 prosent dagen i forveien på svakere utsikter og omsetning enn ventet.

Selskapet ble tirsdag tvunget til å legge frem tall tidligere enn annonsert på grunn av lekkasjer. Nasdaq beklaget lekkasjene onsdag.

Les også: Ble tvunget til å legge frem tall etter lekkasje og Nasdaq beklager lekkasjeblemme

Twitter endte ned omalag 9 prosent til 38,50 dollar.

Det John Fredriksen-dominerte riggselskapet North Atlantic Drilling steg markert, og var opp nær 9 prosent til rundt 1,5 dollar. Riggselskapet Transocean var også blant børsvinnerne, med en oppgang på over 6 prosent. Andre vinnere var skiferoljeprodusenten Continental Resources og Bank of America.

Det fortsetter også å dryppe positive signaler fra det amerikanske boligmarkedet.

Pending home sales i USA steg 1,1 prosent på månedsbasis i mars og var opp 13,4 prosent på årsbasis, ifølge Bloomberg News, som viser amerikanske statistikkmyndigheter.

Det var ventet en oppgang på 1,0 prosent på månedsbasis, og en oppgang på 5,1 prosent på årsbasis, ifølge TDN Finans.

Pending home sales er boligsalg hvor kontrakter er undertegnet, men hvor salget ikke er endelig gjennomført.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

Dow Jones -0,42 prosent til 18034,87

S&P 500 -0,38 prosent til 2106,81

Nasdaq -0,63 prosent til  5028,35

Les også: Nå blir han finanstopp
Kaller eiendomsskatt for tyveri

Norwegian-pilot vant sak mot selskapet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.