Statoil ledet an i oppgang på Oslo Børs mandag, mens oljeprisen var volatil.

Nordsjøolje brent 1. posisjon ble handlet rundt 47,3 dollar per fat ved stengetid på Oslo Børs mandag, sammenlignet med en pris på rundt 46,6 dollar fatet da Oslo Børs stengte fredag ettermiddag.

Wilh. Wilhelmsen ASA steg markert på Oslo Børs mandag etter at selskapet offentliggjorde intensjonsavtale om å fusjonere med Wallenius Lines pluss de to selskapenes eierinteresser i skip.

Bakgrunn: Wilhelmsen og Wallenius lager shipping-gigant

Den endelige fordelingen rundt hva som skal inkluderes i det nye selskapet blir ikke endelig fastsatt før rundt årskiftet, sier kommunikasjonsdirektør Benedicte Teigen Gude i Wilh. Wilhelmsen Holding til TDN Finans.

Clarkson Platou Securities beregner de oppgitte synergiene ved sammenslåingen til 1-2 kroner per aksje etter utstedelse av aksjer til Wallenius.

«Vi forblir positive til selskapets økte fokus på å forenkle selskapsstrukturen. Dette gir også direkte adgang til kontantstrømmene, som er klart viktig i tøffere markeder. Mens fusjonen er et velkomment tiltak for å adressere et utfordrende bilfraktmarked beholder vi nøytral-anbefaling på grunn av kortsiktig inntjeningspress», skriver Clarkson Platou.

De siste ukene har det vært relativ flat utvikling i globale aksjer.

Nordea Markets skriver i en oppdatering mandag at noe av usikkerheten rundt global økonomisk vekst har avtatt og at utsiktene for selskapsinntjeningen globalt sett er bedret.

«Dette er støttende for risikable aktiva, og vi hever derfor aksjer til overvekt på bekostning av korte renter», skriver Nordea Markets i en oppdatering mandag.

Boligriggselskapet Prosafe ble dagens børsvinner.

Aksjen steg over 30 prosent etter at selskapet långivere har godtatt refinansieringsforslaget som lå på bordet.

Prosafe-aksjen steg 31 prosent til 0,76 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,63 prosent til 627,05 poeng, omsatt for 2.236 millioner kroner.

Les også: Russland lefler med produksjonsfrys: - Et spill for galleriet

- Desperasjon driver boligprisene videre opp

Clinton med klar ledelse over Trump ni uker før valget

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
Glem nettbrettet - her er nettbordet
- Slik blir mobilspillene mer sosiale, sier DNs teknologijournalist Magnus Eidem. Han sjekker ut de nyeste teknotrendene på IFA i Berlin.
01:48
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.