Den varslede kapitalinnhentingen og nedsalget i forbindelse med børsnoteringen av sportsutstyrskjeden XXL er overtegnet i det tidligere indikerte prisintervallet, ifølge en melding tirsdag ettermiddag.

Stor interesse for XXL-aksjen  

Tegningen overgår også det maksimale antallet aksjer, inkludert overtidelingsopsjonen (greenshoe). Dermed tyder mye på at den frie flyten av aksjer som kan handles fra første dag, kan nå maksimalen på 43,1 prosent, ifølge en mer detaljert melding onsdag morgen.

Partner Anders Misund i hovedaksjonæren og det svenske oppkjøpsfondet EQT er godt fornøyd etter den første dagen, mens ønsker ikke gi detaljer på etterspørselen. Han er imidlertid ikke overrasket den sterke responsen.

EQT-partner Anders Misund.
EQT-partner Anders Misund.

- Det er et fantastisk bra selskap som jeg har hatt gleden av å jobbe med i fire og et halvt år, og jeg synes bare det er moro at andre ser det også, sier han til Dagens Næringsliv.

Sportsutstyrskjeden varslet tirdag en emisjon og et nedsalg som verdsetter selskapet til mellom 6,89 og 8,65 milliarder kroner, tilsvarende en prising på mellom 45 og 65 kroner per aksje.

Nedsalget fra eierne ble oppgitt til mellom 15,5 og 31,5 millioner aksjer, tilsvarende mellom 12,3 og 27,5 prosent. Samtidig vil XXL utstede nye aksjer i en emisjon på omlag 1,2 milliarder kroner.

Misund bekrefter at hele tilbudet allerede er fulltegnet også på 65 kroner, men påpeker at det for tidlig å si hvor man lander.

- Det betyr at man har tegning for 43,1 prosent på høyeste pris, så får vi se hvordan boken utvikler seg gjennom bookbuildingperioden, hvor da prisen og volumet da settes, sier han.

Den frie flyten kan bli maksimalt 43,1 prosent inkludert en overtildelingopsjon på inntil 15 prosent, som bekreftet i dagens melding.

Selv om etterspørselen overgår tilbudet av aksjer, er det fortsatt mulig å tegne seg. Endelig pris og tildeling blir først satt ved utløp av tilbudet.

Tilbudsperioden for institusjonelle investorer startet tirsdag 23. september og løper til klokken 15.00 den 7. oktober. Tilbudsperioden for ansatte og småsparere løper til klokken 12.00 samme dag.

Det svenske oppkjøpsfondet EQT sikret seg 65 prosent av den raskt voksende sportsutstyrs-kjeden i 2010, mens gründeren Øivind Tidemandsen fortsatt eier vel 30 prosent og XXL-ansatte rundt fem prosent.

I dag er selskapets største aksjonærer XIN Holding Guernsey Limited, kontrollert av EQT og Dolphin Management AS, som Tore og Øivind Tidemandsen står bak. Brødrene innkassert innkasserte 800 millioner kroner i 1999 på salget av Elkjøp til engelske Dixons.

Endelig prising av transaksjonen ventes til 8. oktober klokken 07.30, ifølge meldingen.

Etter planen vil XXL-aksjen kunne bli notert på Oslo Børs samme dag klokken 09.00 med ticker "XXL".

Les også:
Henter milliarder til riggselskap
Dagens aviser på 1-2-3

USAs dyreste hus til salgs
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.