Er bunnen nådd? Ja, mente enkelte aksjeeksperter da Oslo Børs nådde 518 poeng 20. januar.

De tok feil.

Hovedindeksen vaket torsdag ettermiddag rundt 515 poeng, et fall på tre prosent. Vi må tilbake til oktober 2013 for å finne sist gang hovedindeksen var på dette nivået.

Ingen støtte. Hovedindeksen kan falle ned til 456 poeng, ifølge teknisk analyse. Det er først på det nivået at indeksen har støtte, ifølge Investtech.com.
Ingen støtte. Hovedindeksen kan falle ned til 456 poeng, ifølge teknisk analyse. Det er først på det nivået at indeksen har støtte, ifølge Investtech.com.
Er bunnen nådd nå da? Nei, Oslo Børs kan falle ytterligere ti prosent fra dagens nivå, ifølge Investtech-sjef Espen Grønstad.

Følg markedene på DN Investor her

Han ser en bunn på 456 poeng. Da er vi tilbake til børsnivåene fra sommeren 2013.

– Usikkerheten og frykten styrer markedet, sier Grønstad.

Han baserer dette på teknisk analyse av hovedindeksens utvikling den siste tiden. Oslo Børs har falt såpass mye at det har brutt gjennom såkalte tekniske støttenivåer.

Saken fortsetter under.

 

– Økt risiko og frykten som gjenspeiles i den tekniske analysen, indikerer at investorer bør være forsiktige fremover og vekte ned risikoen i porteføljen. Vi må forvente at børsen kommer til å svinge mye fremover, og at Oslo Børs kan falle ned mot 456 poeng, sier Grønstad.

– Mye taler derfor for at vi kan se børsen videre ned. Med de store daglige svingningene vi har sett den seneste tiden, må vi likevel forvente at børsen fremover også kommer til å svinge mye fra dag til dag, sier han.

Les også: Kredittras for oljeselskaper

Hopp i oljeprisene fredag

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.