Det amerikanske senatet har satt opp en høring av BP den 27 juli. Høringen skal ta for seg BPs involvering i å få løslatt en libysk terrorist dømt for medvirkning til Lockerbie-tragedien.

BP er under granskning for å i 2007 ha påvirket den britiske regjeringen til å få overført den libyske etteretningsngsagenten Abdel Basset Megrahi til Tripoli. BP fryktet at hans fengselsstraff i Skottland skulle påvirke deres engasjement i Libya. Dette melder upstreamonline.com.

Megrahi ble løslatt av medisinske grunner, en begrunnelse som har det har blitt satt spørsmålstegn ved, særlig etter at pressen tok opp saken. Abdel Basset Megrahi er den eneste straffedømt for Lockerbie-ulykken i 1988, der en bombe eksploderte i et fly fra Pan-Am.

Flyet styrtet nær den skotske byen Lockerbie og 270 mennesker døde. I oktober 2002 tok libyske myndigheter på seg ansvaret for aksjonen, og betalte en større erstatning. Den britiske statsministeren David Cameron og den amerikanske presidenten President Barack Obama skal møtes neste tirsdag i Det Hvite Hus, men det er uklart om man skal diskutere konkret denne saken.

Les mer : Tror BP må åpne kranene igjen

Iran kan gi Statoil mer hodepine

Eivind Reiten: - Det er helt ubegripelig

Ghadafi tar olje fra Statoil

Libya-etterforskning fortsetter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.