British Petroleums utgifter i forbindelse med oljeulykken i Mexico-gulfen har nå passert tre milliarder dollar.

Det har lenge blitt stilt spørsmålstegn ved om BP vil kunne klare å håndtere utgiftene forbundet med ulykken og samtidig overleve som selvstendig selskap.

Siden ulykken inntraff den 20 april har aksjekursen til BP sunket over 50 prosent.

Som et forsøk for å parere trusselen om oppkjøp, leter nå Tony Hayward og resten av den pressede ledelsen i selskapet desperat etter hjelp fra tunge eksterne investorer til å overta en andel av selskapet på 5 til 10 prosent. Samtidig vurderer selskapet å selge ut sine interesser i Argentina og Vietnam. Dette melder Sunday Times.

Håpet er å hindre at konkurrerende oljeselskaper kjøper opp hele BP til en lav pris. Det er fremdeles et åpent spørsmål om resultatet blir oppkjøp eller et sterkt redusert BP som kommer ut av den pågående krisen.

Mulig støtte fra Midtøsten
BP skal ifølge Daily Telegraph ha fått presentert muligheten for at institusjoner i Abu Dhabi og Qatar tar strategiske eierandeler i BP, for å bidra til å styrke selskapets forsvar mot opportunistiske bud.

Også Kuwait Investment Office, som tidligere ble avvist av BP, skal ha mottatt en henvendelse om et forslag.

- BP vet at det er mulig støtte fra Midtøsten, sier en ikke-navngitt kilde.

Les også: Hodene kan rulle i BP

- BP-aksjonærer vil bli kvitt Svanberg
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.