49 passasjerer ble evakuert på grunn av brann i ferja Eid i Lysefjorden i Rogaland. Én av mannskapet måtte sjekkes av helsepersonell etter å ha pustet inn røyk.

Meldingen om brannen kom klokka 20.05 fredag kveld, ifølge Sørvest politidistrikt.

Ifølge politiet oppsto brannen som følge av varmgang i motoren, og ferja sendte ut mayday-melding. Den lå da rett under Preikestolen. Ferja hadde 49 passasjerer og et mannskap på fem om bord.

– Alle passasjerene ble evakuert til båter i området, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.

– Ingen panikk

Passasjerene ble fraktet til Oanes, som ligger på nordsiden ved utløpet av Lysefjorden. Eid ble slept til Forsand av ferja Finnøy.

Den tyske turisten Ole Martens var blant de evakuerte. Han forteller at de så røyk fra motoren.

– Det var ingen panikk, sier Martens til Stavanger Aftenblad.

Tyskeren ble først evakuert over i en mindre båt, så over i en katamaran.

Sjekket av lege

Litt før klokken 22.30 fredag kveld opplyste Hovedredningssentralen at brannen hadde avtatt, og at det kom mindre røyk.

– Foreløpig er det kun meldt inn at én person om bord, en av mannskapet, har hatt behov for legetilsyn, etter å ha inhalert røyk, opplyser Sørvest politidistrikt.

Eid eies av Fjord1, er bygd i 1978, er 65 meter lang og har en kapasitet på 146 personer og 50 personbiler.

Regionleder Tor Kristoffersen i rederiet opplyser til NTB at ferja går i turistrute i Lysefjorden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.