Klokken 8.20 søndag morgen meldte plattformsjef om røykutvikling og brann i et utstyrsskaft på Statfjord A. Det er ikke meldt om skadede. Brannslukking pågikk og personell ble flyttet fra Statfjord A til Statfjord B, skrev Statoil i en pressemelding søndag formiddag.

Det var 67 personer om bord da hendelsen oppstod. Kl. 10.00 var 20 personer flyttet til Statfjord B med SAR-helikopter.

I 11.30- tiden melder NTB at brannen på Statfjord A-plattformen ser ut til å være slukket. Nyhetsbyrået siterer sysla.no som har snakket med pressetalsmann Ola Morten Skauby i Statoil.

- Plattformsjefen bekrefter at situasjonen er under kontroll. Det observeres ikke lenger flammer, røyk eller varme, sier mediekontakt Ole Anders Skauby til DN.

- Vi har en brannvakt som overvåker området. personell som rutinemessig ble mønstret til livbåtene tas tilbake i boligkvarteret for en gjennomgang av hendelsen, utdyper han.

Skauby opplyser at hendelsen vil bli undersøkt nærmere for å finne ut hvordan dette skjedde.

- Produksjonen er nedstengt og vi vet ikke hvor lenge den vil være det, fortsetter han.

Drev med brannslukking

Det var bekreftet brann i en lastepumpe i utstyrsskaftet. Beredskapsorganisasjonen på Statfjord A jobbet med å slukke brannen. Sprinkleranlegget, et såkalt delugeanlegg, ble aktivert, meldte Statoil og opplyste at brannen er begrenset til ett område i utstyrsskaftet, som er adskilt med brannskillere.

Statoils beredskapsorganisasjon på Sandsli og i Stavanger er mobilisert. To SAR-helikoptre er på feltet og et beredskapsfartøy er i området.

Det skal være godt vær i området, opplyste operatørselskapet Statoil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.