22 kongressrepresentanter og 12 senatorer, inkludert presidentene i begge nasjonalforsamlingens kamre, står på lista over politikere som Brasils høyesterett fredag besluttet å etterforske.

I Brasil kan folkevalgte bare etterforskes av høyesterett, og høyesterett må nå finne ut om det er nok bevis til å ta ut tiltale mot politikerne.

Fredag opplyste en talsmann for høyesterett at til sammen 54 personer skulle granskes, og at alle politikerne unntatt én fra regjeringskoalisjonen til president Dilma Rousseff. Rousseff selv står ikke på listen.

Øverst på listen står Renan Calheiros, som er president i Senatet, og Eduardo Cunha, som er president i deputertkammeret. Begge to er medlemmer av partiet PMDB, som er Rousseffs viktigste koalisjonspartner.

Skandalen kom for dagen for et år siden da en tidligere direktør i Petrobras varslet om uregelmessigheter i håp om å slippe billigere.

Politikerne anklages for å ha tatt imot bestikkelser til en total verdi av 3,8 milliarder dollar gjennom en periode på ti år i forbindelse med oppblåste kontrakter mellom Petrobras og en lang rekke andre selskaper.

Rousseff ble gjenvalgt som president for fire måneder siden, og hennes fremste prioritet er å få fart i en stagnert økonomi igjen. Men skandalen kan få alvorlige følger for regjeringen siden hun er avhengig av PMDB i koalisjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.