Ti personer ble skadd, og seks er savnet, opplyser det brasilianske oljeselskapet Petrobras, som leide den flytende plattformen av det norske rederiet BW Offshore.

Ingen nordmenn var om bord på fartøyet, opplyser BW Offshore til NRK.

– Blant de 74 arbeiderne som var om bord, var det tre som ikke overlevde skadene og døde på stedet. Ti ble skadd, og de er allerede brakt til sykehus i helikopter for behandling, heter det i pressemeldingen fra Petrobras.

Mulig gasslekkasje

Eksplosjonen skjedde rundt 120 kilometer utenfor kysten av den brasilianske delstaten Espirito Sante.

En gasslekkasje ser ut til å ha vært årsaken til eksplosjonen om bord på plattformskipet, ifølge Davidson Lomba, som er økonomisjef i fagforeningen Sindepetro-Es som representerer arbeiderne om bord på skipet.

Det norske rederiet vil ikke spekulere på årsaken.

– Vi har konsentrert oss om menneskene om bord og går i gang med å undersøke hva som har skjedd så raskt som mulig, sier visepresident Torfinn Buarøy i BW Offshore til NRK.

Brann

Brannen som brøt ut som følge av eksplosjonen, ble raskt brakt under kontroll og skipet er nå stabilisert, ifølge Brasils oljedirektorat ANP.

Ifølge rederiet pågikk imidlertid redningsarbeidet fortsatt sent onsdag kveld norsk tid.

– Nå konsentrerer vi oss om å evakuere dem som fremdeles er om bord i skipet, ta vare på de skadde og frakte dem til sykehus. Vi jobber også med å kontakte pårørende, sier Buarøy.

Ingen nordmenn

Skipet er eid av rederiet BW Offshore Ltd som har leid ut fartøyet til den statseide brasilianske oljegiganten Petrobras. NRK erfarer at ingen nordmenn var om bord eller er ansatt på fartøyet, som er en flytende plattform som brukes i oljevirksomhet til havs.

Ulykken skjedde onsdag ettermiddag lokal tid utenfor havnebyen Aracruz. Eksplosjonen forårsaket ingen oljelekkasje i havet, ifølge ANP. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.