– Jeg har styrken, energien og motet. Jeg lar meg ikke knekke, jeg lar meg ikke bli lammet. Jeg vil fortsette å kjempe og jeg vil kjempe slik jeg har gjort hele mitt liv, sa Rousseff i en direktesendt pressekonferanse tirsdag.

Hun pekte blant annet tilbake på sin egen overlevelseshistorie fra tiden under militærdiktaturet i Brasil på 70-tallet, da hun ble torturert som medlem av en geriljagruppe.

– Dette er ikke begynnelsen på slutten. Slaget har startet. Denne kampen blir veldig lang og minneverdig, sa hun.

Mener det ikke finnes beviser

Rousseff anklages for å ha pyntet på statens regnskaper for å skjule økonomiske misligheter i forkant av gjenvalget i 2014. Mange brasilianere holder henne også ansvarlig for det økonomiske kaoset og den massive korrupsjonsskandalen knyttet til det statlige oljeselskapet Petrobras.

Selv kaller Rousseff prosessen for å stille henne for riksrett for et kupp, og slår fast at det ikke finnes beviser for at hun har gjort noe ulovlig.

Presidentens motstandere klarte mandag å samle de nødvendige 342 stemmene i underhuset i nasjonalforsamlingen for å gi grønt lys for en riksrettssak. Saken skal nå behandles i senatet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ett steg nærmere riksrett for Rousseff


Brasils president avlyste forsvarstale

Fra ille til verre dnPlus (DN+)

Hold deg oppdatert på DN Investor