Rousseff sier hun kommer til å forlate presidentresidensen neste uke.

– Jeg kommer ikke til å bli i Brasília. Jeg drar til Porto Alegre tidlig neste uke, sa hun under et møte med utenlandske journalister fredag. Hun gjentok at hun var blitt utsatt for et kupp.

– Demokratiet var stilt for retten sammen med meg. Dessverre tapte vi, sier hun.

Onsdag stemte et flertall av senatets medlemmer for å fjerne Rousseff fra presidentposten for å ha dekt over regjeringens budsjettproblemer i statsbudsjettet. Hun nekter for å ha gjort noe galt og har flere ganger påpekt at tidligere presidenter har brukt lignende regnskapstiltak. Senatets beslutning har hun anket til høyesterett. Rousseff har ikke lagt noen langtidsplaner for sitt videre politiske liv, men sier hun ikke kommer til å holde seg unna offentligheten.

– Jeg kommer til å være i opposisjon til regjeringen, sier hun og legger til at hun ikke vil forholde seg i ro om Temers regjering slår ned på demonstranter.

Rousseff har en leilighet i Porto Alegre, og hennes datter og barnebarn bor i byen, som ligger sør i landet. Den avsatte presidenten forlater presidentresidensen med sin dachshund Fafa, ifølge den brasilianske avisen Folha.

Følg markedene med DN Investor

Hør Finansredaksjonen denne uken: Delingsøkonomi er mer enn sosial dumping. Og derfor strider drosjemarkedet mot alt vi har lært på skolen.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:
 

Glem nettbrettet - her er nettbordet
- Slik blir mobilspillene mer sosiale, sier DNs teknologijournalist Magnus Eidem. Han sjekker ut de nyeste teknotrendene på IFA i Berlin.
01:48
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.