Analytikere sier at korrupsjonsskandalen i Petrobras kan føre til likviditetsproblemer hos kontraktører og få ringvirkninger for Brasil, som er verdens nest største fremvoksende økonomi.

Det skriver Financial Times torsdag.

OAS, som er et av entreprenørselskapene som er knyttet til korrupsjonsbeskyldningene, har ikke betalt avdrag på to av sine lån den seneste uken.

Dette skyldes at Petrobras-skandalen har medført restriksjoner på OASs tilgang til lånefinansiering.

Analytikere sier at lignende vansker i Brasils entreprenør- og oljesektor vil kunne gi negative effekter for landets økonomi, spesielt hvis Petrobras selv ikke får tilbake sin adgang til kapitalmarkedene.

-Jeg ser enkelte navn som står overfor samme mangel på likviditet og vansker med å få tilgang på kredittlinjer, sier Marcelo Lima, sjef for handel med rentebærende papirer i INTL FCStone i Sao Paulo, til avisen.

Han fremholder at OASs mislighold av lån gjør det enda vanskeligere for andre selskaper å få tilgang til det utenlandske markedet.

Petrobras frøs i forrige måned sine betalinger til OAS og 22 andre kontraktører med tilknytning til etterforskningen av korrupsjonsbeskyldningene.

- Det er risiko for at regjeringen vil bli nødt til å yte finansiell støtte til Petrobras. Et slikt scenario vil kunne påvirke den brasilianske stats kredittrating, sier Mauro Leos, Brasil-analytiker i kredittvurderingsfirmaet Moody's, til FT.

Les mer om bakgrunnen her:

Ny arrestasjoner i korrupsjonsanklagede Petrobras  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.