Statoils partner Petrobras regner med 12-13 milliarder dollar, nær 110 milliarder kroner, i investeringer i Carcará-feltet i BM-S-8-lisensen i Santos-bassenget offshore Brasil.

Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil påpekte på en pressekonferanse tirsdag at feltet strekker seg over to lisenser, hvorav Statoil kun har eierandel i den ene og at deres andel av investeringene derfor vil være betydelig mindre enn totalkostnaden for fullfeltutvikling.

Sætre la til at han håper å få ned Carcará-investeringene.

Videre melder Statoil og Petrobras i en pressemelding tirsdag at de har tatt et steg fremover i styrket samarbeid gjennom signering av en intensjonsavtale.

Les også: Statoil og Petrobras vil inngå intensjonsavtale for nærmere samarbeid

Selskapene har intensjon om å vurdere felles deltagelse i fremtidige anbud for leteområder og øke oppstrømsamarbeid i produserende felt i Santos og Campos-bassengene.

Avtalen inkluderer også et mulig rammeverk for samarbeid innen gassverdikjeden.

Les også: Forserer produksjonsstart på Gullfaks: - Tegn på at industrien henter seg inn

Se DN spesial: Oljekrisen. Er den over?

Statoil-sjefen: - Det verste jeg har opplevd (DN+)

Oppkjøpsfond snuser på Shell-felt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Alt om oljemessen ONS 2016

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
- Jeg mister sjelden troen.
Eldar Sætre mener det er for mye olje i markedet, og at Liverpool kan ta gull.
04:58
Publisert:
(2015)