Kongressen besluttet å innlede etterforskningen tirsdag, bare timer etter at politiet raidet boligen til Cunha som ledd i etterforskningen av den enorme korrupsjonsskandalen i det statlige oljeselskapet Petrobras.

Med elleve mot ni stemmer besluttet kongressens etikkomité å vurdere om Cunha skal avsettes og fratas sine politiske rettigheter etter at han i en høring i mars hevdet at han ikke hadde noen bankkontoer i utlandet.

Kongressens og politiets etterforskning er et nytt slag mot mannen som innledet en prosess med å stille president Dilma Rousseff for riksrett.

Mange har allerede krevd at han går av som følge av en rekke anklager om at han har tatt imot bestikkelser, blant annet en bestikkelse på 12 millioner dollar fra banken Grupo BTG Pactual.

Det var Cunha som i desember startet prosessen med riksrett mot Rousseff for angivelig å ha forbrutt seg mot budsjettlovgivning med den hensikt å øke midlene hun kunne bruke til sin valgkamp i fjor.

Som følge blant annet av Petrobras-skandalen er Rousseffs oppslutning på et lavmål. En ny meningsmåling viser at bare 9 prosent av brasilianerne synes hun gjør en god jobb, mens 70 prosent synes hun gjør en dårlig eller fryktelig jobb. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.