Det er fortsatt fokus på forhandlingene rundt å øke landets gjeldstak.

Nøkkelindeksene i USA var i pluss hele dagen etter at tall for nye søkere til ledighetstrygd viste en nedgang på 24.000 personer til 398.000 i forrige uke, som var lavere enn markedsforventingen på 415.000, ifølge Bloomberg-estimater. Dagens tall var første gang antallet nye søkere var under 400.000 siden april.

- Jobless claims-rapporten gir en midlertidig lettelse til markedet midt blant mange andre forstyrrende nyheter. Det er et hint om at det kan komme en vending etter tapet av momentet i økonomien som vi har opplevd, koblet med at Washington ikke hjelper til med å skape entusiasme for aksjer i øyeblikket, sier investeringsstrateg Mark Luschini i Janney Montgomery Scott til Bloomberg News. Det melder TDN Finans.

Men helt mot tampen av dagen snudde indeksene brått fra pluss til minus.

- Bruker skremmetaktikk
Igår falt de amerikanske aksjemarkedene bratt etter at investorene nå virkelig begynner å bekymre seg for gjeldssituasjonen til USA. Fortsatt er det ingen løsning i sikte, og fristen for å heve gjeldstaket går ut 2. august.

- Markedet sender en melding om at Washington må komme frem til en løsning, sier Tom Schrader, managing director hos Stifel Nicolaus, til CNNMoney.com.

- Politikerne bruker skremmetaktikker og investorene er nervøse, sier Schrader, som spår mer uro på Wall Street de nærmeste dagene - frem til en løsning er i havn.



Dow Jones - ned 0,51 prosent til 12.240 poeng.

Nasdaq Composite - opp 0,05 prosent til 2.766 poeng.

S&P 500 - ned 0,32 prosent til 1.301 poeng.



Les også: Bedring i bruktboligsalget i USA

USA forbereder kriseplan

Her er eierne av USAs risikofylte statsgjeld (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.