Antall igangsatte boliger falt 10,8 prosent til en sesongjustert årstakt på 510. 000 boliger i USA i mars.

Dette er det nest laveste antallet igangsatte boliger siden 1940-tallet, melder Marketwatch.

På forhånd var det ventet at antall igangsatte boliger ville falle til 540.000, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Kraftig fall
I februar steg antall igangsatte boliger til en sesongjustert årstakt på 583.000 boliger. Dette var en overraskende oppgang etter at boligbyggingen falt svært kraftig måneden før.

- Boligbyggerne har det tøft i konkurransen med billige boliger på tvangssalg. Markedet for sterkt rabatterte boliger ser ut til å være kjernen i den siste tids oppgang i boligsalget, sa boliganalytiker Michael Larson i Weiss Research til Bloomberg News før rapporten ble offentliggjort torsdag.

Færre lisenser
Antallet nye boligbyggingstillatelser falt til 513.000 enheter i mars, mot reviderte 564.000 enheter i februar. På forhånd var det ventet 549.000 nye byggetillatelser.

Antall nye boligbyggingstillatelser er nå på et rekordlavt nivå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.