Fra starten av årtusenskiftet har bredbånd vært gjennom en vannvittig vekst i Norge. Men nå stopper det opp – selv om rundt en tredjedel av norske husstander fremdeles ikke er på nett.

Antallet kunder med fast bredbånd gikk i første kvartal ned for første gang siden målingene startet, melder SSB. SSB mener det ved utgangen av første kvartal var 1.586.000 bredbåndsabonnementer i Norge basert på fast linje.

Motstridende
Tallene fra SSB stemmer imidlertid ikke med Post- og Teletilsynets tall fra samme kvartal. De rapporterte nylig om en vekst fra 1.586.000 ved utangen av 2008 til 1.610.000 ved utgangen av første kvartal. Det gir en vekst på 24.000.

SSBs tall for første kvartal er altså identiske med PTs tall for utgangen av 2008.

Saktere vekst eller nedgang kan ha sammenheng med veksten i mobilt bredbånd, som ikke er inkludert i disse tallene.

Raskere nett
I fylkene Sør-Trøndelag, Akershus, Oslo og Hordaland er andelen abonnenter størst. Det er over 70 prosent dekning i alle disse fylkene. Finnmark har fremdeles lavest dekning, med 54,3 prosent.

Gjennomsnittshastigheten for abonnentene økte fra 5,0 til 5,3 megabit per sekund siste kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.