I en kort pressemelding sent fredag ettermiddag opplyser BA-HR nærmest i en bisetning at advokatfirmaet har løst arbeidskonflikten med tidligere direktør Kari Breirem.

Pressemeldingen, som er undertegnet både av styreleder Rolf Johan Ringdal og advokat Gunnar Kaspersen lyder:

"Det ble i går fremforhandlet en minnelig løsning mellom BA-HR og tidligere direktør Kari Breirems datter, representert ved advokat Gunnar Kaspersen. I forlengelsen av dette kom man også frem til en minnelig løsning på arbeidskonflikten mellom BA-HR og Kari Breirem. Partene er enige om ikke å kommentere avtalene utad."

Den 56 år gamle kvinnen ble 16. januar avskjediget som direktør i BA-HR etter å ha vært suspendert siden 21. november i fjor.

Datteren var temaet
Egentlig hadde Kari Breirem skiftet ut advokat Gunnar Kaspersen med Harald Stabel, men det var Kaspersen, som representerte Breirems datter, som dro avtalen i havn. Datteren til Breirem ble suspendert som kveldssekretær i BA-HR da striden mellom advokatfirmaet og moren brøt ut. På et møte torsdag for å finne en ordning for datteren, løste også Kari Breirems sak.Ifølge Kaspersen har ikke Breirem byttet tilbake til ham, det bare ble sånn.

- Det var en gylden anledning å ta opp denne saken. Jeg var tilstede på forhandlingene mellom BA-HR og datteren igår, når muligheten til å slå to fluer i ett smekk kom opp. Jeg representerte datteren, og i den anledning fikk partene tid til å lufte litt av hvert og så ble det en avtale for begge parter, sier Breirems advokat Gunnar Kaspersen til dn.no.

- Vi har fått til en avtale begge parter bør være fornøyd med.

Snakket ut
- Det som ofte skjer i slike arbeidsrettstvister er at det er opportunt å ta kontakt og snakke sammen - det blir det løsninger av. Det er bedre å finne løsninger enn å stå i rettsalen å tordne mot hverandre. Det blir sjelden gode løsninger av det, mener Kaspersen.

I tidligere forhandlinger med BA-HR krevde Breirem gjennom sin tidligere advokat Gunnar Kaspersen et sluttvederlag på to millioner kroner. Hva det endelige resultatet ble, vil ikke Kaspersen kommentere.

- Jeg kan ikke kommentere detaljer i avtalen. Her har man gitt litt begge to - gitt og fått og tatt. Det er slik i arbeidsrett at man går ut på den ene måten, og så ender man et annet sted med litt dragning hit og dit. Og det er det vi har gjort nå, sier Kaspersen.

-Fornuften har seiret. Dette er en avtale begge parter bør være fornøyde med, og bør kunne leve med.

Hverken styreleder Rolf Johan Ringdal eller Harald Arnkværn ønsker å kommentere saken. Begge viser til den ordknappe pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.