Tidligere fotballtopp Tom Arne Nyborg er tiltalt for dokumentfalsk, grov utroskap, brudd på stifltelsesloven, aksjeloven, bokføringsloven og skatteloven etter at en rekke selskaper tilknyttet Manglerud Star Toppfotball gikk konkurs i 2011.

Nyborg, som ikke bestrider mange av de faktiske forholdene han er tiltalt for, mener han handlet i nødverge fordi han hadde lånt penger i gråmarkedet for å redde MS-systemet. Da han startet sin egen forklaring tirsdag fortalte han om en lengre periode der han opplevde et stort press for å få de økonomiske hjulene til å gå rundt.

Han fortalte blant annet om trusler fra en pengeinnkrever som ville ha tilbake penger Nyborg hadde lånt til skyhøye renter.

- Jeg ble rådet av en advokat hos Staff til å anmelde truslene til Økokrim. Det gjorde jeg, sa Nyborg, som fortalte om en operasjon på Egertorget som endte med en pågripelse.

Henlagt

Selv fikk Nyborg voldsalarm som han gikk med i flere måneder i etterkant. Saken ble senere henlagt etter bevisets stilling. Nå reagerer Nyborg kraftig på at folk han mener han trengte politibeskyttelse mot skal vitne mot ham i rettssaken.

- Jeg synes det er underlig at aktor har innkalt disse folkene som jeg har hatt politiet til å beskytte meg mot. Jeg opplever det som veldig ubehagelig, sa en emosjonell tiltalt og fortsatte:

- Så presterer dere å dra disse folka inn her, som jeg absolutt hadde håpet å slippe å møte igjen. Jeg må ta en pause, sa Nyborg og tok en slurk vann.

Dommeren brøt dermed inn og opplyste Nyborg at han kunne få mulighet til å sitte i et eget rom med videooverføring når vitnene skulle forklare seg.   

- Jeg synes dette er helt symptomatisk i saken mot meg, sa Nyborg, som avslo tilbudet om eget rom.

- Jeg skal stå den av.

Kollega

Politiadvokat Ragnvalg Brekke, som er aktor i saken, begrunner vitneførselen med Nyborgs valg om å påberope seg nødverge.

- Det er snakk om en kollega av ham i klubben som han betegner som pengeinnkrever. Han hadde gitt lån inn til MS. Det er spørsmål om det er en trusselsituasjon, sier Brekke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.