Det britiske pundet har reagert på brexit-resultatet med å falle til sitt laveste nivå på over 30 år. Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea sier til NRK at dette vil føre til at børsene kommer til å falle kraftig.

- Spesielt i Storbritannia. Der regner jeg med et fall på mellom åtte og ti prosent. Pundet har svekket seg på det meste med ti prosent, noe som viser en veldig mistillit til Storbritannia, sier Bruce.

Han mener man også vil se et fall på børsene i resten av verden, og sier at man allerede har sett fall i Asia.

- Fremtidsprisene på amerikanske børser ligger ned tre, fire prosent, så dette skaper stor usikkerhet og negative bølger i finansmarkedet.

Han sier det er vanskelig å si hva det vil bety for norsk økonomi dersom Storbritannia forlater EU, siden man ikke vet hva som skjer med Storbritannia etter dette.

- Men jeg tror at dersom dette blir en ren brexit-sak, at Storbritannia forhandler seg fram til en ny avtale med EU og at det blir med det – så tror jeg ikke konsekvensene vil være så store for Norge. Men hvis dette starter Nei til EU-bevegelser i andre land, så kan det få stor negative konsekvens for Norge, sier Bruce. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.