Storbritannia må ganske raskt finne den som skal lede det konservative regjeringspartiet og bli landets nye statsminister etter David Cameron.

Favoritt så langt har vært den blonde og frittalende brexit-profilen Boris Johnson.

Men nå seiler innenriksminister Theresa May (59) opp som den heteste kandidaten, ifølge britiske medier. Hun har hatt ministerposten siden Cameron dannet sin første regjering i 2010.

Støtten til May har de siste dagene gått rett til værs, ifølge en spørreundersøkelse som The Times har foretatt.

Ifølge undersøkelsen er det nå 31 prosent av de som stemmer på det konservative partiet som har May som sin favoritt, mens 24 prosent foretrekker Johnson. I en tilsvarende undersøkelse i april ledet Johnson med 36 prosent mot 14 prosent for May.

Tøffing

May har ennå ikke formelt erklært at hun er kandidat til å lede landet etter brexit, men ifølge britiske medier vil det skje i løpet av kort tid. May var profilert på remain-siden frem til folkeavstemningen. Hun er gift, men har ingen barn.

Den britiske innenriksministeren er av flere blitt kalt Storbritannias Angela Merkel. Finans.dk beskriver May som en «tøffing som ikke er venner med hvem som helst».

Som alle toppolitikere har det også blåst rundt Theresa May.

I en kommentar i The Guardian fra mars under tittelen «Så Theresa May har bryster - hvem visste det?», viser avisen til medias besettelse for utringningen på klesdrakten May hadde på seg under behandlingen av årets statsbudsjett. The Guardian skriver at dette føyer seg inn i en lang og æresløs historie med kvinnediskriminering i Westminster.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også kommentar  av DNs Kjetil Wiedswang: Omkamp? Neppe dnPlus   (DN+)


– Boris Johnson er en farlig politiker dnPlus (DN+)


Kerry: - Det blir kanskje ikke noe brexit

Juncker: Det gikk som det måtte

- Anbefalt av DNtv:

London-turen blir billigere
Det er det eneste som er sikkert, i følge Harald Magnus Andreassen, sjefsøkonom i Swedbank.
00:43
Publisert: