Han betegner tiden som ligger foran britene som en økonomisk berg-og-dalbane.

- Vi må forvente en del uro mens forhandlingene om utmeldelse av EU pågår, sier Hammond til BBC foran en tale han mandag skal holde på Det konservative partiets landsmøte i Birmingham.

Hammond sier at det kommer til å bli en periode på to år - kanskje lenger - der næringslivet kommer til å leve i usikkerhet om hvordan forholdet til EU kommer til å bli. Han sa at mange selskap utsetter investeringer på grunn av denne usikkerheten.

- Dersom vi ikke griper inn for å slå tilbake mot dette, vil det få betydning for den økonomiske utviklingen og sysselsettingen, sa Hammond.

Finansministeren sa at hans utfordring er å holde oppe tilliten både blant forbrukere og næringslivet.

I sin tale til landsmøtet søndag sa statsminister Theresa May at hun vil utløse artikkel 50, som starter den formelle utmeldingsprosessen av EU, innen mars neste år. Det er ventet at utmeldingsprosessen kommer til å ta rundt to år.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Et kupp i nobelkomiteen, en rasende stormakt, en fortvilet utenriksminister: Her får du et lite utdrag fra boken
Dagens Næringsliv presenterer Eselet og dragen - en nobel affære. Les hele den satiriske romanen om nobelkomiteen og Norges forhold til Kina i DN fra 1. oktober.
01:25
Publisert:
 

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: