– Jeg driver er rekrutteringsfirma i City of London og frykter en brexit vil gjøre det mindre attraktivt for utenlandske finansfolk å jobbe her, sier Whalley.

Briten trosset regnbygene for å avgi sin stemme i det historiske EU-valget. Flere stemmelokaler i London er blitt oversvømt på grunn av kraftig nedbør.

Valglokalene åpnet klokken 7 lokal tid, som tilsvarer 8 norsk tid, og de fleste er åpne fram til klokken 23 norsk tid.

Følg siste utvikling om det spennende EU-valget i vårt livestudio.

– Jeg våknet opptil skikkelig ruskevær. Det blir interessant å se om været vil ha noen påvirkning på oppslutningen, Whalley.

Han er oppgitt over EU-valgkampen som han mener har vært altfor populistisk.

Hodejeger Benedict Whalley i finansdistriktet City of London mener det eneste fornuftige er å bli værende i EU.
Hodejeger Benedict Whalley i finansdistriktet City of London mener det eneste fornuftige er å bli værende i EU. (Foto: Jorun Sofie F. Aartun)

– Det er galskap å bryte båndene til Brussel både økonomisk og historisk. Dessverre har EU-kampanjen vært preget av løgn og usannheter. Jeg synes særlig Boris Johnson har vært usmakelig. Argumentasjonen hans holder ikke mål, sier Whalley

EU-tilhengere i tet

Meningsmålingene før meningsmålingen har sving så mye at ingen tør spå utfallet. En siste måling fra Populus på valgdagen gir EU-forkjemperne en ledelse over EU-motstanderne med hele 55 mot 45 prosent. På en meningsmåling Ipsos MORI har utført for Evening Standard får EU-tilhengerne 52 prosents oppslutning, mens Brexit-tilhengerne får 48 prosent.

Et gjennomsnitt av de seks siste målingene hos nettstedet What UK Thinks antyder et resultat på 52 og 48 prosent for bli- og ut-leir.

Les også DNs spesial om den norske finanseliten i London!

– Vil ut av EU

De siste meningsmålingene bekymrer finansadvokaten Robin Culshaw som haster ut fra valglokalet.

– Jeg har akkurat stemt for en brexit og vil ut av EU. Jeg er skeptisk til byråkratene i Brussel som hele tiden banker gjennom nye lover som vi må implementere her hjemme. Vi har mistet altfor mye makt til EU de siste årene, sier Culshaw.

Finansadvokaten Robin Culshaw (avbildet) stemte for å sende Storbritannia ut av EU.
Finansadvokaten Robin Culshaw (avbildet) stemte for å sende Storbritannia ut av EU. (Foto: Jorun Sofie F. Aartun)

Han tror oppmøtet under valget i dag vil avgjøre om landet skal bli i, eller forlate EU.

– Selv om enkelte meningsmålingene antyder at brexit-tilhengerne kan tape, er det altfor tidlig å si noe om det endelige utfallet, sier Culshaw.

Nesten 46,5 millioner er registrert som velgere i avstemningen, et rekordhøyt tall i britisk valghistorie. Eksperter regner med at mellom 60 og 80 prosent av dem faktisk vil stemme.

«Brexit» eller «Bremain»? Følg britenes historiske EU-avstemning i DNs livestudio.

Should I stay or should I go..?
I Brussel er stemningen spent før dagens folkeavstemning i Storbritannia. Ingen føler seg sikre på resultatet, men de fleste har en mening om temaet.
02:26
Publisert:
 

Les også på DN.no:

Giganten som nesten ingenting kan stoppe  

Møbelprodusent legger ned fabrikk  

Kristian Siem (67) ba britenes stats­minister om å legge frem en plan for reform av EU innenfra. Investoren er redd for at irritasjon over byråkrati sender britene ut av unionen. Ga EU-råd til Cameron dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen. (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.