EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker kritiserer Nigel Farage og Boris Johnson for å ha «forlatt skuta da det ble vanskelig».

De to trakk seg etter å ha ledet kampen for brexit.

- Brexit-heltene som strålte i går, er i dag triste helter, uttalte Juncker under et møte i EU-parlamentet i Strasbourg tirsdag.

- De som bidro til situasjonen, både Johnson, Farage og andre, er ikke patrioter. Patrioter forlater ikke skuta når ting blir vanskelig, de blir, sa Juncker videre.

Uttalelsene kom i et møte om brexit i EU-parlamentet.

Den tidligere London-ordføreren Boris Johnson, som har frontet Vote Leave-kampanjen, trakk seg fra kampen om å bli partileder for De konservative etter David Cameron når Cameron selv trekker seg innen oktober.

Nigel Farage trakk seg som leder for det britiske uavhengighetspartiet UKIP mandag.

EU-president Donald Tusk har uttalt at EU fortsatt vil ha Storbritannia som en viktig partner i fremtiden, samtidig som han ikke vil gi britene tilgang til det indre markedet uten at de godtar fri bevegelse for alle EU-borgere.

De første valgene som etter hvert skal peke ut en ny leder for det konservative partiet i Storbritannia, starter tirsdag kveld.

Les også: Nå koster pundet under 11 kroner

- Trenger ikke være rakettforsker for å forklare boligprisveksten i Oslo

EU misfornøyd med britiske skattekutt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
- Jeg vil ha livet mitt tilbake
Nigel Farage trekker seg som leder for UKIP. Han mener han har gjort sitt etter å ha nådd sitt mål i politikken med å få Storbritannia til å stemme for å forlate EU.
01:17
Publisert: