Når minst 100.000 mennesker skriver under på et slikt opprop, må en komité i regjeringen vurdere om kravet skal legges fram for en parlamentskomité, men lørdag ble kravet formelt avvist.

De 4,125 millioner menneskene som hadde undertegnet oppropet, ba om at Parlamentet innfører en regel om at det skal holdes ny avstemning om under 60 prosent av velgerne stemmer for å forlate EU, og frammøtet er på under 75 prosent.

Slik det ble, vant motstanderne av EU med 52 prosent av stemmene, mens frammøtet var på 72 prosent.

Regjeringen begrunner avvisningen med at et slikt minimumskrav ikke ble fastsatt da folkeavstemningen ble besluttet av parlamentet.

Selv om han selv var imot å gå ut av EU, gjør statsminister David Cameron det klart at resultatet av avstemningen må respekteres.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.