Storbritannia må være forberedt på å forlate EU uten en avtale dersom det skal være noe håp å få forhandlet frem en god nok brexitavtale, ifølge britenes tidligere utenriksminister.

– Vi kommer til å forlate EU 31. oktober, med eller uten en avtale, sier Johnson ifølge Reuters.

Johnson sto i sin tid i spissen for kampanjen for å få britene til å stemme for en EU-utmelding. Da statsminister Theresa May fredag kunngjorde at hun går av som de konservatives partileder 7. juni, sa Johnson at han «selvfølgelig» tar opp kampen om å bli ny statsminister.

Johnsons strategi for å få til det som i hans øyne vil være en bedre brexitavtale, er å forberede landet på et «no deal»-utfall.

– En ny leder vil ha mulighet til å gjøre ting annerledes med momentum fra en ny regjering i ryggen, sier Johnson ifølge Reuters under en økonomikonferanse i Sveits.

Johnson trakk seg som utenriksminister i fjor i protest mot Mays brexitplan.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.