–Det første fallet i aktivitet i servicesektoren på to år øker sannsynligheten for at Storbritannia er på vei tilbake i resesjon, sier sjeføkonom Chris Williamson i analyseselskapet Markit.

Han presenterte fredag desembertallene som viser aktiviteten i den britiske servicenæringen – en sektor som alene genererer over halvparten av det britiske brutto nasjonalproduktet,skriver Dagens Næringsliv.

Innrapporteringene fra flere hundre bedrifter viser at de hadde mindre å gjøre i desember enn måneden før. Det hele rapporteres gjennom en indeks der 50 markerer skillet mellom vekst og reduksjon. I desember endte indeksen på 48,9.

Tallene følger tilsvarende negative målinger fra byggebransjen som ble presentert i forrige uke.

– Dataene fra disse målingene viser den dårligste utviklingen på tre og et halvt å, sier Williamsson.

Så langt har britene opplevd to runder med resesjon etter finanskrisen rammet verden i 2008. Fredagens tall er en pekepinn om hva som kommer når britenes statistiske sentralbyrå presenterer sine veksttall for økonomien om et par uker, skriver DN.

Analytiker Michael Saunders ved Citi Bank i London spår at landet vil miste sin topprating hos ratingbyråene løpet av året.

– Selv om økonomien ikke opplever en trippeldippresesjon, så forventer vi at brutto nasjonalprodukt ikke vil komme tilbake til tidligere toppnivå før i 2016.

Les også: Storbritannia kan bli «EØS-medlem» og Alle skal ned (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.