Storbritannias finansminister George Osborne advarer sine EU-kollegaer om at Unionen må reformere seg om den vil beholde britene som EU-medlem.

Osborne vil komme med advarselen i en tale på en konferanse om reformer i EU, ifølge kilder som kjenner innholdet.

Den britiske finansministeren sier regjeringen er fast bestemt på å reforhandle forholdet Storbritannias forhold EU, dersom den blir gjenvalgt i 2015. Reforhandlingen skal skje før en folkeavstemning om EU-medlemskapet.

– Vår avgjørelse står fast: Levere på reformer, og så la folket bestemme, kommer Osborne til å si i talen, ifølge utskrifter.

Finansministeren er klar på at han ønsker et fortsatt EU-medlemskap for Storbritannia, men at det forutsetter reformer. Britene er særlig opptatt av økt konkurranseevne i Unionen. Osborne peker på at den er blitt dramatisk forverret etter økonomikrisen, og at EU henger etter Kina og India.

Les også: Solberg anbefaler ikke EØS til britene



<b>- Uten reformer glir Storbritannia ut av EU</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.