RBS har siden 2008 slitt med store problemer, og den britiske staten har overtatt 83 prosent av aksjene i selskapet. Financial Times skriver at banken vil trekke seg ut av investeringssektoren, noe som i verste fall kan koste inntil 10.000 arbeidsplasser.

Jobbkuttene sammen med forventede omkostninger til omstrukturering på mellom én og to milliarder pund (9,3 til 18,6 milliarder kroner) er den verste av mulighetene RBS-sjef Stephen Hester nå ser for seg. Banken vurderer å slutte helt med aksjehandel, heter det i Financial Times.

En talsmann for banken kaller artikkelen i Financial Times unøyaktig, men vil ikke kommentere den nærmere.

Fagforbundet Unite reagerer sterkt på meldingen om mulige masseoppsigelser i RBS, og krever å bli rådspurt før eventuelle kutt settes i verk.

I 2008 sysselsatte RBS rundt 200.000 personer, men i slutten av september i fjor var dette tallet kommet ned i om lag 150.000. Mellom 2008 og 2010 måtte banken bokføre tap på rundt 29 milliarder pund eller 270 milliarder kroner. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.